Kallio tähtää kärkitrioon Estorilin “Mikkihiiri”-radalla

Kalliolla on vuosien saatossa paljon hyviä muistoja Estorilista. Hän voitti siellä uransa ensimmäisen MM-osakilpailun vuonna 2005 kilpaillessaan 125-kuutioisten luokassa.

Kallio on noussut Estorilissa podiumille kaikkiaan neljä kertaa: kolmasti piikkiluokassa ja kerran 250-kuutioisissa.

– Estoril on minulle vähän sellainen ”mikkihiiri”-rata. Se on ”stop and go”-rata, jossa on paljon hitaita mutkia. En pidä kovinkaan paljon radasta, mutta olen jostain syystä silti saavuttanut siellä hyviä tuloksia tuo urani ensimmäinen GP-voitto mukaan luettuna, toteaa Kallio.

Kallio sijoittui viime sunnuntaina Jerezissä seitsemänneksi. Ilman pientä lipsahdusta MM-pisteissä kuudentana olevalla Kalex-kuljettajalla olisi ollut saumat taistella podiumsijoituksestakin.

– Katseeni on Portugalissa podiumilla. Se ei ole epärealistinen tavoite sen jälkeen, kun pystyin taistelemaan kärkiryhmässä Jerezissä, korostaa Kallio.

Nopeasti vaihtuvat kelit ovat aina arvoituksellisia Estorilissa.

– Täällä on satanut viime päivinä, mutta torstaina oli vähän parempi keli. Epävakaista on jälleen luvassa ainakin perjantaille ja lauantaille, Kallio selvitti.
 
– Radalle on vedetty uutta asfalttia muutamiin kohtiin. Yleensä uusi pinta tarjoaa aina heikomman pidon. Täällä ongelma saattaa olla paljon suurempi, kun uusista kohdista tuntuu pukkaavan kosteutta läpi sateen jälkeen. Vaikka muut radan osuudet kuivuivat, uudella pinnalla oli paljon vesiläikkiä. Tämä lisää riskejä huomattavasti.
 
– Tekniikkapuolella olemme saaneet kehitystä uuden takahaarukan myötä Se tarjoaa laajemman säätöalueen, joten pyörän pituuteen pystymme tekemään sellaisia muutoksia, jotka eivät aikaisemmin olleet mahdollisia, Kallio vihjaisi tiedotteessaan.
 

Uusin numero