Kallio siirtyy Sachsenringin jälkeen neljälle pyörälle Neste-rallissa

Mika Kallion osalta tavoitteet Sachsenringin suhteen ovat kristallinkirkkaat. Kauden aikana kaksi podiumsijaa ottanut Kallio, 30, toivoo palaavansa Sachsenringilla palkintopallille ja vähintäänkin säilyttävänsä Moto2-luokan MM-pistetaulukon nelospaikan.

– Podiumsijoitus on tietysti aina tavoitteena jokaisessa kisassa, mutta erityisesti nyt täällä. Viime vuonna ajoin Sachsenringillä toiseksi ja nyt lähden hakemaan vieläkin parempaa sijoitusta. Rata sopii ajotyylilleni ja olen ajanut ihan hyviä tuloksia täällä, joten kyllä tässä vain voitosta lähdetään ajamaan, Kallio ilmoittaa.

Lyhyt ja mutkikas, vain 3671 metriä pitkä Sachsenringin rata on muutenkin 12. kauttaan ratamoottoripyöräilyn huipputasolla ajavan Kallion mieleen.

– Paikkana Sachsenring on yksi parhaista ja tänne on aina mukava tulla. Yleisöä on paljon ja tunnelma korkealla. Erittäin hieno paikka ajaa, Kallio jatkaa.

– Myös Kalex-pyöräni on tällä hetkellä hyvin lähellä viimevuotista, niin osien kuin säätöjen puolesta. Senkin puolesta kaiken pitäisi olla kunnossa ja pyörän istua käteeni hyvin. Viime vuonna täällä ajettiin sekä kuivalla että sateella ja tulokset olivat molemmilla keleillä hyviä, joten kaikki käy tänäkin vuonna.

Sachsenringin osakilpailun jälkeen MM-sarjan pienempien, Moto3- ja Moto2-luokkien kuljettajia odottaa viiden viikon kesätauko.

MotoGP-luokka sen sijaan käy vielä ajamassa Kalifornian Laguna Secan osakilpailun ennen kesälaitumille siirtymistään. Koko MM-sirkus palaa taas estradille 18. elokuuta Indianapolisin osakilpailun merkeissä.

– Minun osaltani myös kesätauko tulee kulumaan osittain moottoriurheilun merkeissä. Olen mukana Jyväskylän Neste Oil Rallissa järjestettävässä Crosskartien maaottelussa sekä ralliautojen Mestarien Mestari -kilpailussa, joten vauhtia tulee piisaamaan lomallakin, Marc VDS -tallin suomalaisvahvistus naurahtaa.
 

Uusin numero