Kallio saa KTM-testeissä rinnalleen kiireisen kaverin

Lüthi oli Qatarin Losailissa ajettujen viimeistelytestien toiseksi nopein kuljettaja. Pitkään kolmipäiväisen jakson keulilla keikkunut Lüthi joutui antamaan britti Sam Lowesille periksi vasta viimeisen session päätöskierroksella.

Ensi vuonna Aprilian riveissä MotoGP-luokkaan siirtyvä Lowes latasi pohjiksi kovat lukemat 1.59,405, joista Lüthi jäi 0,203 sekuntia.

Hallitseva maailmanmestari, Ajo Motorsportin ranskalaiskuljettaja Johann Zarco lähtee vajaan viikon kuluttua samalla radalla käynnistyvään MM-kauteen viimeistelytestien kahdeksanneksi nopeimpana miehenä. Zarcon ero kärkeen oli 0,574 sekuntia.

Lowesin ja Lüthin takana kolmanneksi ajoi saksalainen Jonas Folger 0,247 sekuntia pohjista.

Seuraavat sijat kuittasivat nimiinsä mestarisuosikkeihin lukeutuva espanjalainen Alex Rins, italialainen Lorenzo Baldassarri ja japanilainen Takaaki Nakagami.

Kalex on ja pysyy Moto2-luokan mahtimerkkinä. Qatarin testeissä 11 nopeinta kierrosaikaa kirjattiin Kalex-kuljettajien nimiin. Sijalle 11 päätyi viime kaudella Moto3-luokan maailmanmestaruutta juhlinut britti Danny Kent. Hän jäi Lowesista 0,855 sekuntia.

Qatarin neljälle illalle jaetun GP-viikonlopun ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan torstaina.