Kallio rennoin mielin Australiassa: ”Ystävystyin muutaman kengurun kanssa”

Muutaman viikon takainen tallin vaihtaminen on vähentänyt Kallion stressiä ja tuonut miehen olemukseen silminnähtävää tyyneyttä ja iloa.

– Hyvillä fiiliksillä tulin Australiaan, vaikka edellinen kilpailu Japanissa olikin vaikea. Tiimin ennakon mukaan tämä rata on yksi sarjan sopivimmista käyttämälleni Speed Upin pyörälle. Jännittävää nähdä, onko näin myös todellisuudessa ja odotan kovasti, että saadaan kokonaisuus toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla, Kallio jutteli harjoituksia edeltävänä päivänä.

– Australian rata on MM-sarjan nopein ja täysin erilainen kuin edellinen Motegin rata Japanissa, jossa hidastettiin mutkiin rajusti. Täällä mennään kovaa ja on paljon nopeita mutkia. Siksi odotamme, että pyörämme sopii tänne erityisen hyvin, Kallio taustoitti lähtökohtia.

Australiassa on tähän aikaan vuodesta kevät, ja sää on sen mukaisesti epävakainen. Kallio on kuitenkin saanut nauttia ensimmäiset päivät Australian auringosta ja lämmöstä, eikä aikaerokaan tunnu suomalaista painavan.

– Täällä on ollut upea keli nyt pari päivää. Yleensä Australiassa on ollut kilpailun aikana viileää ja sateista, mutta toistaiseksi vaikuttaa hyvältä. Tulimme tänne hyvissä ajoin toissapäivänä, joten olen ehtinyt saada hyvin rytmistä kiinni. Eilen vietimme vapaapäivää ja tänään olemme olleet varikolla katsomassa hommat kuntoon huomisia harjoituksia varten, Kallio kertoi.

– On muutamia ajatuksia, miten lähdemme kehittämään pyörää, mutta taas kaikkien muutosten kanssa on otettava huomioon rajoittava aika. Kilpailuviikonloppuna on hyvin vähän testausmahdollisuuksia ja tulostakin pitää saada aikaiseksi. Tulemme tekemään isompia muutoksia takahaarukkaan ja takaiskareiden linkustoon. Ne vaikuttavat huomattavasti pyörän käyttäytymiseen, Kallio jatkoi.

Misanon kilpailussa kätensä loukannut Kallio vakuuttaa olevansa fyysisesti täydessä iskussa ja valmis ajamaan hyvän viikonlopun Australiassa. Fyysisen kunnon lisäksi MotoGP:ssä korostuu keskittymiskyky. Vapaapäivien ja vaihtelevan tekemisen merkitys onkin paljon reissaavalle Kalliolle tärkeää.

– Ehdimme eilen tutustua paikalliseen villieläinpuistoon ja ystävystyin muutaman kengurun kanssa. Nämä vapaa-ajan tekemiset ovat siinä mielessä tärkeitä, että saa välillä ajatuksia johonkin muualle. Täälläkin ollaan pitkään reissussa, joten on hyvä tehdä muutakin kuin nyhjätä varikolla, Kallio kertoi viitaten kolmeen peräkkäiseen kilpailuviikonloppuun.

– Odotan taas malttamattomana pyörän selkään pääsyä. Jos tämä Australian rata on niin hyvä minulle kuin odotamme, niin luvassa on mielenkiintoinen viikonloppu, Kallio päätti.

Uusin numero