Kallio Racingin Superstock-tiimi kasvatti pistepottiaan Motoparkissa

Toisin kuin edellisessä SM-osakilpailussa Alastarolla, lähes koko viikonloppu saatiin nyt ajaa kuivassa ja aurinkoisessa säässä. Sade kiusasi kuljettajia pääasiassa vain sunnuntaina, mutta järjestäjät olivat onneksi ehtineet ennakoida asiaa. Kaikkien muiden luokkien kilpailut päästiin aikataulumuutosten vuoksi ajamaan kuivalla kelillä, paitsi Superbike-luokan kilpailu, joka käytiin sadekelissä.

Kallio Racingin Superstock-tiimistä Motoparkin radalla nähtiin vain kaksi kuljettajaa, Jasmin Sarjoksen kaaduttua leikkauspöydälle edellisviikon Alastaron kilpailun lämmittelyajossa. Viikko sitten leikattu nilkka on kipsissä seuraavan parin kuukauden ajan, eikä Sarjosta tulla näkemään Yamahan puikoissa kuin aikaisintaan loppukaudesta.

Aarniolle mukava pistesaalis

Kallio Racingin kuljettajista Marko Aarnion, 29, ajot alkoivat hieman yskähdellen, eikä mies päässyt näyttämään aika-ajoissa parasta osaamistaan. Pientä valonpilkahdusta oli jo ilmassa lauantain toisissa aika-ajoissa, joissa Aarnio oli nopein, mutta ajat eivät kuitenkaan parantuneet riittävästi ja aika-ajojen yhdistetyissä tuloksissa Aarnio oli viides.

Motoparkin kilpailuviikonloppu oli Aarniolle muutenkin haastava, sillä rata ei kuulu miehen mieliratoihin, eikä pyöräänkään löydetty parhaita mahdollisia säätöjä, jotta sillä olisi päästy haastamaan kärkikolmikkoa. Maaliviivan Aarnio onnistui kuitenkin ylittämään neljäntenä, keräten vielä mukavan pistesaaliin SM-sarjan mestaruustaistelua ajatellen.

Kisan voiton vei Kiteen Erno Kostamo, joka siirtyi voittonsa myötä SM-sarjan pistejohtoon, tosin vain kahden pisteen erolla Hyvinkään Marko Aarnioon.

Vinnikainen ensimmäistä
kertaa Motoparkissa

Tiimin toinen Superstock-kuljettaja, Joel Vinnikainen, 17, ajoi Motoparkin radalla ensimmäistä kertaa ajourallaan. Viime kauden päätöskilpailu Motoparkissa jäi Vinnikaiselta väliin solisluun murtuman vuoksi.

16. ruudusta kisaan startannut Vinnikainen taisteli koko kilpailun ajan sijoista 13-15 ja oli ruutulipulla lopulta 15. Motoparkin kisasta forssalainen sai kaksi SM-pistettä ja säilytti paikkansa SM-sarjan pistetilastossa sijalla 13.

– Ihan kelpo suoritus ensimmäiseksi kisaksi Motoparkin radalla, sillä rata ei todellakaan ole helppo, jos siellä ei ole päässyt ajamaan paljon, kommentoi tiimipäällikkö Vesa Kallio Vinnikaisen suoritusta.

– Joel kuitenkin petrasi vauhtiaan koko ajan ja ajoi viikonlopun nopeimman aikansa kisassa, joten hän voi olla ihan tyytyväinen suoritukseensa, jatkoi Kallio.

SM-sarja jatkuu kesä-heinäkuun vaihteessa Kemoran moottoriradalla Vetelissä.

Motoparkin radalle SM-sarja palaa vielä kertaalleen kauden aikana, eli päätöskilpailun merkeissä.

Uusin numero