Kallio Racingin Sandro Cortese juhli podiumilla Ranskassa

Ranskan Magny Coursin rata isännöi sunnuntaina kauden kolmanneksi viimeistä Supersportin MM-sarjan osakilpailua. Kotiyleisön riemuksi ruutulippua tervehti ensimmäisenä Sandro Cortesen pahin vastustaja, MM-kakkonen Jules Cluzel. Ruudusta neljä startannut Cortese sai huonon lähdön ja tippui muutaman sijan. Saksalainen onnistui kuitenkin nousemaan pikkuhiljaa ylittäen maalilinjan toisena ennen Cluzelin maanmiestä Lucas Mahiasta. Cortese johtaa nyt MM-sarjaa 11 pisteellä ennen Cluzelia, kun kaudesta on ajamatta enää kaksi osakilpailua.

Tiimipäällikkö Vesa Kallio oli erittäin iloinen Cortesen suorituksesta.

– Hyvä kilpailu Sandrolta. Hän taisteli hienosti Cluzelia vastaan koko kilpailun ja välillä kävi hetken johdossakin. Olen tosi tyytyväinen toiseen sijaan täältä Ranskasta. Sandro oli eilen todella hermostunut ja onneksi ei aika-ajossa tapahtuneessa kaatumisessa telonut itseään. Siinä olisi voinut käydä huonomminkin. Sen takia tämä maistuu lähes voitolta meille. Sandrolle tämä oli tärkeä onnistuminen ja tästä on hyvä jatkaa uudella radalla Argentiinassa, Kallio iloitsee.

Loris Cresson sijoittui Ranskan MM-osakilpailussa sijalle 18. Kuva: Philippe Damiens

Suomalaistiimin belgialaiskuljettaja Loris Cresson, joka joutui jättämään edellisen osakilpailun väliin murrettuaan solisluunsa, starttasi kilpailuun ruudusta 17 ja ylitti maaliviivan sijalla 18.

– Oli vaikea viikonloppu, koska parin kierroksen jälkeen kipu kävi todella sietämättömäksi. Taistelin niin paljon kuin pystyin, mutta valitettavasti se ei tänään riittänyt pisteille. Tämä päivä antoi kuitenkin luottamusta siihen, että pystyn kisaamaan ja lähdenkin nyt hyvillä mielin seuraavaan osakilpailuun. Kiitos tiimille! Cresson totesi.

Kallio oli niinikään otettu Cressonin otteista. Belgialainen jäi vain alle puolentoista sekunnin päähän MM-pisteistä.

– Olen myös tyytyväinen Loriksen ajamiseen. Hän taisteli koko kilpailun viimeisistä pistesijoista, vaikka ei sitten loppujen lopuksi pisteille päässytkään. Ajamisessa näkyi kyllä reilu viikko sitten leikattu solisluu, joten siihen nähden juniori ajoi ihan hyvän viikonlopun. Argentiinassa ollaan valmiita taistelemaan pisteistä jälleen, ja onhan käsi varmasti paremmassa kunnossa jo silloin, Kallio ennakoi.

Kilpailun tulokset

MM-pistetilanne

Supersportin MM-sarja jatkuu Argentiinassa 14. lokakuuta ajettavalla osakilpailulla.

 

Uusin numero