Kallio Racingin menestys jatkui

Kauden avausosakilpailun tapaan Nordic Superbike ja Superstock 600 -luokan kisalähdöt olivat jälleen Vesa Kallion juhlaa. Kallio voitti molempina päivinä molemmat luokat ja otti viikonlopun aikana yhteensä neljä voittoa. Valkeakoskelainen Kallio on tähän mennessä voittanut kaikki ajamansa kilpailulähdöt.

– Viikonloppu meni ihan hyvin, tuli voitot molempien luokkien molemmista lähdöistä. Lauantain Superbike-luokan kisassa KTM-pyörässäni oli pieniä tekniikkamurheita, mutta niistä huolimatta pystyin silti voittamaan kisan. Sunnuntain kisaan mennessä ongelmat onneksi saatiin ratkaistua ja pyörä olikin jo selkeästi helpompi ajaa. Myös voittomarginaali oli tuolloin selvempi, Kallio iloitsi.

Lauantain Superstock 600 -luokan kisassa palkintopallilla nähtiin myös toinen Kallio Racingin kuljettaja, kun 18-vuotias Joel Vinnikainen kaasutteli komeasti kolmospallille.

– Joel ajoi todella hienon loppukisan ja lunasti sillä itselleen paikan palkintopallille. Olihan se aika mahtavaa nähdä molemmat kuljettajat palkintopallilla, tiimiä luotsaava Kallio veisteli.

Sunnuntain Superstock 600 -luokan kisa jouduttiin ajamaan sadekelillä. Juuri ennen kisaa muuttuneet sääolosuhteet aiheuttivat kuljettajille päänvaivaa, millä renkailla radalle tulisi lähteä. Märkä ja liukas rata koituikin monen kuljettajan kohtaloksi.

– Meidän kuskeista Joel kaatui sunnuntaina heti ensimmäiseen mutkaan. Samaan rytäkkään ajautui myös kilpakumppani Jani Rättö eli heti alussa meni jo kaksi kaveria nurin. Itse kävin kovaa taistelua kärkipaikasta 17-vuotiaan Valter Patrosen kanssa, mutta sitten Patronenkin kaatui. Sen jälkeen pystyin aika hyvin kontrolloimaan kilpailua. Keliolosuhteet olivat sellaiset, että kokemus ja maltti olivat ehdottomasti valttia, 32-vuotias Kallio totesi.

Myös tiimin junioriosastoa edustava 9-vuotias Kenny Koskinen pääsi viikonlopun aikana suihkuttelemaan kuohujuomaa. Lauantain MiniGP-luokan kisassa Koskinen oli neljäs, mutta sunnuntain sadekelin kisan tasaisen varma ajo takasi pikkumiehelle paikan kolmannelta palkintopallikorokkeelta.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Vetelissä Kemoran moottoriradalla.

Uusin numero