Kallio Racingin Kenny Koskiselle paalu, kaksi voittoa ja rataennätys tuliaisina Kemoran kisasta

(kuva: J-P Purtilo)

Kallio Racing Junioritiimin vuoden 2020 kilpailukausi Espanjan RFME-sarjassa ei ole vielä päässyt käyntiin, mutta viime viikonloppuna molemmat kuskit – Kenny Koskinen ja Vertti Takala – osallistuivat SM-sarjan osakilpailuun Kemoran radalla, Vetelissä.

Sekä Kenny Koskinen että Vertti Takala ovat kumpikin päässeet suhteellisen hyvin harjoittelemaan kuluneen poikkeuksellisen kesän aikana, joten kisaviikonlopulta oli lupa odottaa hyviä tuloksia. Ennakkoon oli tiedossa, että kärjessä tulee olemaan kovavauhtinen nippu kuljettajia ja aika-ajot vahvistivat tämän.

”Kenny hallitsi yksipäiväiseksi typistetyn kisan tapahtumia. Hän ajoi itselleen paalupaikan ja voiton molemmissa kisalähdöissä, selvällä erolla muihin ja uudella rataennätyksellä. Hieno suoritus 16-vuotiaalta pojalta, joka ajaa vasta toista kauttaan 600cc pyörällä! Vuoden aikana kehitys on mennyt ison harppauksen eteenpäin”, sanoo Vesa Kallio Kallio Racingiltä.

”Myös Vertti ajoi hyville sijoille, ollen kisoissa viides ja neljäs. Kierrosajat olivat myös lupaavia toisessa startissa, varsinkin kun otetaan huomioon, että Vertin oikea kisapyörä on Espanjassa ja Kemorassa hän ajoi vanhalla treenipyörällä. Hienoa, että Kentsu ja Vertti lähtivät ajamaan harjoituskilpailun Kemoraan. Tämä kilpailu loi heille varmasti uskoa mahdollisuuksiin menestyä myöhemmin kesällä starttaavassa Espanjan RFME-sarjassa, missä molemmat lähtevät haastamaan huipputasaista kärkeä”, Vesa Kallio toteaa.

Kenny Koskinen:

”Perjantain viimeisessä setissä tuli aika pahan näköinen kaatuminen. Vauhtia oli 140, kun keula lähti alta ja mietin jo, että pääsenköhän ajamaan enää sinä viikonloppuna. Puku ja pyörä menivät pahasti rikki, mutta onneksi saimme kaiken kasattua, joten iso kiitos Jorille ja iskälle, kun saivat pyörän huippuiskuun! Sanoinkin jo lauantaina, että tällä pyörällä voi voittaa. Aamun aika-ajossa tyrkättiin 07 puolelle jo heti toisella kierroksella, mikä riitti paalupaikalle ja säästettiin samalla rengasta iltapäivän kisoihin. Tämä auttoi voittamaan molemmat lähdöt. Hyvän startin ansiosta pääsin nopeasti karkuun muita ja ajamaan omaa rytmiä. Voiton lisäksi tuli toisessa kisassa rataennätyskin alitettua puolella sekunnilla. En kyllä edes itse odottanut näin hyviä tuloksia, kun katselin ennen kisoja keitä muita siellä viivalla on. Tämä oli kyllä yksi urani parhaista kisaviikonlopuista!”

Vertti Takala:

”Viikonloppu meni hyvin ajollisesti. Pyörän kanssa oli pieniä ongelmia, kun takapyörälle ei saatu riittävästi pitoa koko viikonlopun aikana. Mutta oli hienoa päästä ajamaan kilpaa kovien kuskien kanssa pitkästä aikaa!”

Kallio Racing Junioritiimin varsinainen kisakausi starttaa Espanjan Navarrassa 24. – 26.7.2020.

Uusin numero