Kallio Racingin junnut Rossin oppeihin

World Supersport 300 –luokassa ajavat Kimi Patova ja Renzo Ferreira saavat upean mahdollisuuden osallistua MotoGP-legenda Valentino Rossin isännöimään ajoleiriin.

Leirille pääsy mahdollistuu Kallio Racingin ja Yamahan vahvan yhteistyön ansiosta. Japanilaistehdas järjestää Yamaha VR46 Master Campin neljättä kertaa ja sen kuljettajakokoonpano julkaistiin World Superbike MM-sarjan Italian osakilpailun yhteydessä. Mikä hienointa myös suomalaistallin juniorit ovat mukana listalla.

”Onhan tämä todella hieno mahdollisuus heille. Pääsevät näkemään läheltä todella mahtavan kuljettajan toimintaa ja kuulemaan hänen ajatuksiaan ajamisesta. Kuljettajat tulevat varmasti myös ymmärtämaan kuinka paljon töitä huipulle pääseminen vaatii”, Vesa Kallio sanoo.

Treeniviikolle valittiin kuusi nuorta kuljettajaa, jotka kuuluvat Yamahan bLU cRU –projektiin ja se järjestetään Rossi Ranchillä heinäkuussa.

”Siellä ovat samat kuljettajat, jotka osallistuvat Yamaha R3 BLU cRU Challengeen. Tämä on aika hieno bonus ajopaikan lisäksi, jota ainakin minä pidän kovassa arvossa. Leiri lisää varmasti tulevaisuuden mahdollisuuksia ja kuljettajan kehittymistä urallaan”, Kallio lisää.

Rossi Ranchin leirillä on useita eri valmentajia mestarin itsensä lisäksi ja tavoitteena on kehittää nuoria kokonaisvaltaisesti ja lisäämään heidän mahdollisuuksiaan nousta urillaan ylöspäin. Kokeneena kuljettajana veljeään auttava Mika Kallio näkee leirityksen erinomaisena fiiliksen nostatuksena tiimin kuljettajille.

Kimi Patova

”Minä näen, että ennen kaikkea tämä on todella hyvä boosti näille nuorille. Varmasti tulee paljon tärkeää oppia, mutta fiiliksen puolesta tämä on todella mahtava juttu. Nuoret pääsevät näkemään läheltä kuinka todellinen supertähti toimii ja mitä hän ajattelee ajamisesta. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että sinne menemällä taso nousee, mutta jos kuljettajat osaavat ammentaa sieltä oikeat asiat mukaansa, varmasti pääsevät taas yhden pykälän eteenpäin. Minusta tämä on myös erinomainen osoitus siitä, että Kallio Racingin ja Yamahan yhteistyö mahdollistaa paljon hyviä asioita”, tallin mukana Italiassa touhuava Mika Kallio sanoo.

”Onhan tämä valtavan hieno juttu, että pääsee Rossin oppiin ja ajamaan sinne hänen kanssaan. Olen varma, että siellä saa paljon todella tärkeää oppia ja pääsee kehittymään uralla eteenpäin. Haluan kiittää Yamahaa ja Kallio Racing –tallia, että tällainen tilaisuus järjestyi. Se merkitsee minulle paljon”, Kimi Patova hehkuttaa tilaisuutta.

Uusin numero