Kallio Racingin Junioritiimi kovin tavoittein kauteen

Kallio Racingin Junioritiimin nuoret kuljettajat Rasmus Nurmi sekä Tuomas ja Matias Kesti tähtäävät maailmalle. Tämän kauden päätavoitteet ovat vielä ensi viikonloppuna starttaavassa Circuit Racingin SM-sarjassa.

Kallio Racing on jo useana vuotena ollut mukana tukemassa suomalaisia ratamoottoripyöräilyn lupauksia Rasmus Nurmea sekä Tuomas ja Matias Kestiä. Nuoret kuljettajat tähtäävät maailmalle, ja harrastusta onkin pikkuhiljaa viety kohti ammattimaisempaa suuntaa. Kuljettajat ovat kehittyneet nopealla aikataululla, ja heidän vanhempansa ovat tehneet paljon töitä poikien harrastuksen eteen. Talviharjoittelua on suoritettu jääradoilla, ja kilpailujakin on ajettu. 17-vuotias Tuomas Kesti oli viime kesänä SM-sarjan Superstock600-luokassa toisena, ja 16-vuotias Rasmus Nurmi voitti Suomen Cupin Supersport300-luokan. 15-vuotias Matias Kesti otti viime talvena ison harppauksen eteenpäin, ja voitti suvereenilla ajolla molemmat jääradan B-luokat. Hänen ikänsä ei vielä viime vuonna riittänyt Superstock600-luokkaan, joten edellinen kesä meni harjoitellessa. Tänä vuonna Matias ja Tuomas taistelevat samassa luokassa. Ratamoottoripyöräilyn SM-kausi 2021 starttaa tulevana viikonloppuna 18.–20.6. Virtasalmella Motoparkissa.

Vesa Kallio:

”Kaikilla pojilla on mahdollisuus taistella omien luokkien voitosta, ja se tietenkin tuleekin olla tähtäimenä. Täytyy kuitenkin muistaa, että radalla on monta muutakin kovatasoista kuljettajaa, joilla on kaikilla sama päämäärä. Jos mielii kärkeen, täytyy kyetä ajamaan virheettömästi ja kehittymään viime vuodesta. Poikien taustalla vaikuttaa Nevalaisen Jori ja Pohjalaisen Timppa, joilla on molemmilla vuosien kokemus ratamoottoripyöräilyhommista. Heillä on silmää tarttua oikeisiin asioihin, kun yritetään kaivaa kuljettajasta kaikki potentiaali irti. Tietenkin yritän itsekin olla mahdollisimman paljon poikien apuna valmennuksessa.”

Tuomas Kesti:

”Olen tosi fiiliksissä kauden alkamisesta. Kisoja on odotettu innolla jo ensimmäisistä treeneistä lähtien. Koronan johdosta ensimmäisiä kisoja on jouduttu siirtämään, mikä on ollut hyvä, koska nyt on päästy treenaamaan paljon enemmän. Tavoitteet kaudelle on ajaa tasaisesti podiumille kisasta toiseen, ja kauden viimeisen lähdön jälkeen olla pisteissä kärjessä. Kiitos kaikille tukijoille, yhteistyökumppaneille ja jokaiselle, joka on ollut jollain tavalla mukana mun matkassa. Te olette tämän mahdollistaneet.”

Matias Kesti:

”Odotan innolla kauden alkamista. Ensimmäisten kisojen siirtyminen oli sinänsä hyvä asia, sillä loukkasin nilkkani kuukausi sitten Motoparkissa ja sen kuntouttaminen on ottanut aikaa. Nyt nilkka on jo aika hyvässä kunnossa ja pääsen luultavasti ajamaan koko kauden. Kauden tavoitteena on saada kokemusta ja olla kärkipäässä kisoissa.”

Rasmus Nurmi: 

”Olin hyvin fiiliksin, kunnes kuulin kisojen siirtymisestä. Kyllähän se harmitti, mutta nyt on parempi fiilis, kun ollaan jo niin lähellä ensimmäistä kisaviikonloppua. Tavoitteena on tietysti puolustaa suomenmestaruutta. Talvi on treenattu hyvin, joten fysiikka ja kisakunto ovat kohdallaan. Syksyllä olisi tavoitteena päästä lokakuun lopussa ajamaan kaksi ESBK-sarjan viimeistä osakilpailua Valenciaan ja Jereziin. Jerez on jo tuttu viime kaudelta, mutta Valencian rata on minulle ihan uusi.”

Uusin numero