Kallio Racingille tiimien MM-pronssia

Niki Tuuli
(Kuva: Kallio Racing)

Kallio Racing teki lauantaina 4. marraskuuta suomalaista moottoriurheiluhistoriaa, kun se saavutti Supersportin MM-sarjan kauden finaalissa Qatarissa MM-pronssia.

Kauden 12:s ja viimeinen Supersportin MM-osakilpailu ajettiin Qatarissa Losailin radalla. Kallio Racing lähti finaaliin tavoitteenaan kaksi MM-mitalia. Tiimin etelä-afrikkalaiskuljettaja Sheridan Morais oli neljäntenä vain kolmen pisteen päässä pronssista ja Kallio Racing kolmantena tallien MM-pisteissä.

Kun kolmannesta ruudusta startannut Niki Tuuli ylitti Losailin radan maaliviivan kuudentena ja kuudennesta ruudusta lähtenyt Morais seitsemäntenä pääsi debyyttikauttaan MM-sarjassa ajava suomalaistalli juhlimaan MM-mitalia.

Qatarissa Niki Tuulella oli hankala kisapäivä, ja ruutulipun Niki saavutti kuudentena.

-Warm upissa sattui iso kaatuminen heti ekalla kierroksella, mikä ei ollut todellakaan hyvä asia kisaa ajatellen. Oma virhe ja tuhoa tuli paljon. Mekaanikot tekivät mahtavaa työtä, että pääsin ajamaan kisaa, vaikka tiukassa aikataulussa kaikkea ei pystyttykään tekemään.

– Kisassa heti lämmittely kierroksella huomasin, että shifteri ei toimi ja ajaminen oli vaikeaa sen takia. Päätin kuitenkin antaa kaikkeni ja tein sen mikä oli tehtävissä. Muutaman kierroksen jälkeen oli mahdotonta pysyä kärjen perässä ja oli otettava se mikä oli mahdollista, lopputuloksena kilpailun kuudes sija. Uskon, että ilman aamun epäonnistumista oltaisiin oltu vahvoja kisassa, joskin se on tässä kohtaa jossittelua. Iso kiitos tiimille, Yamahalle, sponsoreille ja kaikille mukana oleville! Kausi 2017 on nyt paketissa ja palataan sen tarkempaan yhteenvetoon myöhemmin talven aikana, Niki Tuuli totesi.

Kallio Racing nappasi ensimmäisen MM-kautensa päätteeksi tiimien MM-pronssia. Morais jäi lopulta MM-pisteissä neljänneksi ja Tuuli kuittasi kauden päätteeksi seitsemännen sijan.

Lucas Mahias voitti Qatarin osakilpailun varmistaen Supersport-luokan maailmanmestaruuden

Uusin numero