Kallio Racingille positiivinen saldo Kemoralta

Kallio Racing Junior teamin kisakausi jatkui Kemoran moottoriradalla Vetelissä 18.-19.6.2022. Sääolosuhteet vaihtelivat tuoden lisähaastetta, mutta viikonlopun saldo on vahvasti positiivinen, vaikka pieniä ongelmiakin oli.

Kuljettajien ajatukset kisaviikonlopusta:

Tuomas Kesti

Tuomas Kesti:

Pelipaikalle saavuttiin torstaina, jolloin ehdimme ajaa muutaman kerran sekä perjantaina kolme settiä. Ajo kulki ja fiilis oli hyvä, perjantai olikin mukavan lämmin ja aurinkoinen päivä.

Lauantain aika-ajoihin keli muuttui koleaksi ja harmaaksi. Sade antoi odotuttaa itseään, näytti kuivalta keliltä kunnes juuri ennen aika-ajoja alkoi ripsimään vettä. Renkaidenvaihtorumban jälkeen pääsin radalle, ekalla kierroksella perä lähti oudosti alta ja kaaduin. Pieni koukkaus varikon kautta ja takaisin radalle. Aika-ajo loppui osaltani liian aikaisin, en ehtinyt saamaan tarpeeksi kierroksia ja täten aika-ajoaikaa, jonka seurauksena kisaan oli lähdettävä muun porukan takaa.

Kisassa startti onnistui ja päätin ottaa kaiken irti, pääsinkin nousemaan porukassa puolivälin paremmalle puolelle, parilla ekalla kierroksella. Loppukisa sujui nousujohteisesti sijoituksia napsien, ja olin lopulta kolmas. Ihan kohtuullinen kisa ja melko tyytyväinen kuitenkin, koska aika-ajo meni miten meni..

Sunnuntaina WarmUpiin lähdettiin jälleen sateenuhka päällä, hiukan pisaroita tulikin ja porukka kurvasi varikolle. Sade kuitenkin loppui alkuunsa ja lopulta täyden WarmUpin ajoi vain meidän tiimi. Alun lievän luistelun jälkeen kuivan kelin renkailla kuitenkin pärjäsi ja saimme tuntumaa tulevaan kisaan, luottoa kalustoon ja kroppaa heräteltyä.

Lauantain kisan perusteella lähtöruutu oli neljäs. Ensimmäinen puoli kierrosta onnistui täydellisesti ja pääsin ajamaan Superstockien kärjessä heti alkuun, edessä vain Superbike-luokan Mäkinen. Eroa seuraaviin tuli heti sen verran, että sain ajaa rauhassa omaa ajoani, eikä minun tarvinnut puristaa. ”Karkuun ja kärkeen” toimi tällä kertaa. Kiitos tiimille ja kannustusjoukoille. Ennen tätä viikonloppua ei olla velipojan kanssa oltukaan podiumilla yhtäaikaa, nyt sitten peräti kahdesti.

Matias Kesti

Matias Kesti:

Kemoran kisaviikonloppuun odotukset eivät olleet korkeimmat, koska olin ajanut radalla vain kaksi kertaa aiemmin. Torstain ja perjantain treeneissä pääsin ilokseni ihan hyvin ajamisen rytmiin kiinni ja suht hyvään kierrosaikaankin.

Juuri ennen lauantain aika-ajoa alkoi sataa vettä, joten renkaan vaihdossa tuli kiire. Kun radalle pääsin, sain ajettua vain neljä kierrosta ennen kuin aika-ajo keskeytettiin. Paras kierrosaikanikin hylättiin, joten lähtöruutu oli kuudes.

Lauantain kisakin ajettiin sateella. Sain hyvän lähdön ja onnistuin nousemaan pari sijoitusta. Kisan alussa oli vääntöä Tanskasen kanssa ykköspaikasta, hän kuitenkin kaatui takaani ja loppukisan sain ajaa suht rauhallisesti kärjessä maaliin.

Ensimmäisen kisan nopein kierrosaika oikeutti sunnuntain kisan paalupaikkaan. Startti kuitenki epäonnistui hieman ja jäin neljänneksi. Taas oli koko kisan tiukkaa vääntöä kakkospaikasta Lehtirannan kanssa. Pääsin kuitenkin viimeisellä kierroksella viimeisessä mutkassa vielä ohi ja olin toisena maalissa.

Viikonloppu ylitti lopulta odotukset moninkertaisesti. Pyörä toimi hyvin ja luotto löytyi, sain keskittyä ajamiseen, siitä kiitos taustajoukoille.

Rasmus Nurmi

Rasmus Nurmi:

Kemoran kisaviikonloppu oli haastava monin tavoin. Auton rikkoutumisen vuoksi matka keskeytyi torstai-iltana ja perille pääsimme vasta perjantaina. Ehdin kuitenkin osallistua kahteen treeniin.

Lauantain aika-ajoihin lähdettiin sadekelissä. Kaaduin ensimmäisellä kierroksella toisessa mutkassa. Loukkasin isovarpaani mutta onneksi ei tullut isompaa haaveria. Aika-ajoissa en ehtinyt saamaan aikaa, joten lähtöruutu oli joukon hänniltä. Lauantain kisaan pyörä saatiin kuntoon niin viime tippaan, ettei katsastaminen enää onnistunutkaan. En päässyt osallistumaan kisaan.

Sunnuntain warmupissa kävin kokeilemassa miten ajaminen onnistuu ja päätin osallistua iltapäivän kisalähtöön. Kisaan lähdin viimeisestä ruudusta. Sain hyvän lähdön, ohitin ennen ensimmäistä mutkaa neljä kuskia ja ekalla kierroksella vielä yhden kuskin. Kilpailun edetessä ajoimme samassa ryhmässä Kainulaisen ja Uskin kanssa. Pääsin heistä ohi ja sain pidettyä heidät takanani. Maalissa olin kuudentena.

Olen tosi tyytyväinen sunnuntain sijoitukseen koska varvas oli todella kipeä lauantain kaatumisen vuoksi. Haasteita riitti koko viikonlopulle. Kiitos tiimille, iskälle, kaikille tukijoille, kannustajille, kilpakumppaneille ja kisajärjestäjille!

Seuraava SM osakilpailu ajetaan 29-31.7 Alastaron moottoriradalla.

Teksti: Kallio Racing Junior team

Kuvat: Taina Nurmi

Uusin numero