Kallio Racing Thaimaaseen tähtäimenään podiumpaikka molemmille kuljettajille

Kallio Racing aloitti supersportin MM-kauden kolme viikkoa sitten Australiassa lupaavasti uuden kuljettajansa, MotoGP-sarjasta tutun saksalaisen Sandro Cortesen noustessa kolmannen sijan myötä podiumille. Myös suomalaistallin nuori belgialaiskuljettaja Loris Cresson avasi kauden lupaavasti sijalla 12. Tiimi hakeekin jatkoa nyt podiumsijoituksille Thaimaasta, jossa kausi jatkuu Buriramin radalla.

– Thaimaa tulee olemaan uusi tuttavuus meidän molemmille kuljettajille. Eli perjantaipäivä on hyvin tärkeä. Meidän täytyy yrittää hyödyntää kaikki mahdollinen rata-aika, toteaa Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio.

– Tarkoitus on lähteä rauhassa liikkeelle ja opetella rata hyvin ja samalla keskittyä niihin osa-alueisiin, missä löytyy eniten parannettavaa. Meillä toki on hyvät perussäädöt olemassa viime kaudesta, mutta kuitenkin tarvitsee keskittyä hyvin perjantaihin ja että kuljettajille saataisiin hyvä alku viikonlopulle ja itseluottamus tappiin.

Vuoden 2012 Moto3-luokan maailmanmestari Sandro Cortese herättää kiinnostusta Supersportin MM-sarjan varikolla. Kuva: Philippe Damiens

Thaimaahaan on luvassa viikonlopuksi erittäin helteiset olosuhteet.

– Kuumuus täällä asettaa myös kuljettajien lisäksi kaluston ihan äärimmilleen ja se tulee olemaan myös isossa roolissa. Eli ne pärjäävät, ketkä saavat pyörät toimimaan parhaiten näissä olosuhteissa.

Kallio suuntaa katseensa luottavaisin mielin kauden toiseen koitokseen.

– Niin kun Australiakin osoitti, Sandrolla on varmasti mahdollisuudet taistella kärkisijoituksista täällä useamman muun kuljettajan kanssa. Loriksen kanssa yritetään saada ehjä kisa alle, niin mahdollisuudet ovat myös hänen suhteensa korkealla.

World Supersportin MM-pistetilanne.

World Supersport Thaimaan osakilpailun aikataulu

Aika-ajot lauantaina (Suomen aikaa)
Klo 09.30-09.45 SP1
Klo 09.55-10.10 SP2

Kilpailu sunnuntaina
Klo 10.30.

Uusin numero