Kallio Racing palaa kesälomalta MM-pistejohtajana – takana onnistuneet testit

Kallio Racing palaa tositoimiin kesäkauden jälkeen MM-pistejohtajana. Tiimi on paiskinut koko kesän kovasti töitä, että numero yksi koristaisi Sandro Cortesen tuloslistaa mahdollisimman usein. Kuva: Philippe Damiens
Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokka palaa tulevana viikonloppuna kesälomalta, kun kuskit ja tiimit päästetään tositoimiin yli kahden kuukauden jälkeen. Portugalin isännöimään kauden kymmenenteen MM-osakilpailuun suunnataan Kallio Racingin heilutellessa tahtipuikkoa.

Täksi kaudeksi suomalaistalliin siirtynyt saksalainen Sandro Cortese johtaa Supersportin MM-luokkaa pistein 138, kun kaudesta on ajamatta neljä osakilpailua. Mestaruudesta on kuitenkin luvassa tiukka taisto, sillä vain viiden pisteen päässä Moto3-luokan maailmanmestarista lymyilee Ranskan Jules Cluzel. Kolmantena MM-pisteissä on Sveitsin Randy Krummenacher. Kallio Racingin nuori belgialaislupaus Loris Cresson on kerännyt 30 pisteen oikeuttaman sijan 12.

Pitkästä kesälomasta huolimatta, Kallio Racing ei ole ollut toimettomana. Töitä on paiskittu kovasti, jotta pistejohto saataisiin säilytettyä kauden loppuun saakka.

– Kisoista tosiaan on pitkä tauko, mutta koko kesä on tehty kovasti töitä pyörän kehityksen kanssa, tiimipäällikkö Vesa Kallio kertoo Portugalin varikolla.

– Ajoimme kesätauolla testit Ranskan Magny Coursissa ja täällä Portugalin Portimaossa. Ne olivat meille todella tärkeät testit, kun molemmat radat olivat uusia tuttavuuksia kuljettajille ja saimme testattua käytännössä asiat ja vahvistuksen niiden parannuksille, mitkä havaitsimme jo, kun säädimme pyörää Dynossa. Testeissä kuljettajat pystyivät ajamaan todella paljon kierroksia ja myös kisasimulaatiota. Kierrosaikojen perusteella odotamme kyllä mielenkiinnolla tulevaa viikonloppua täällä Portimaossa.

Teksti: Moottoriurheilu.tv

Uusin numero