Kallio Racing Junioritiimillä upea kisaviikonloppu Valenciassa

Vertti Takala (kuva: Fran Salamander)

Kallio Racing Junioritiimin kilpailukausi jatkui viime viikonloppuna, kun Espanjan RFME- sarjan kauden 2020 kolmas kisaviikonloppu ajettiin Espanjan Valenciassa. Jo lauantain kisassa Vertti Takalan ja Kenny Koskisen meno oli vakuuttavaa, mutta sunnuntaina molempien vauhti kasvoi vielä paremmaksi.

Jo aika-ajot osoittivat, että oikeaan suuntaan ollaan tänä kisaviikonloppuna menossa. Vertti Takala oli aika-ajojen 12. nopein kuljettaja ja Kenny Koskinen starttasi kisoihin sijalta 18. Lauantain kisassa sattui muutamia kolarointeja ja kisa jouduttiin keskeyttämään punalipuin. Keskeytyksen jälkeen päästiin kuitenkin vielä ajamaan viiden kierroksen uusintastartti.

Vertti Takala otti lauantain kisassa hyvän startin ja pääsi heti nousemaan kärkikuskien ryhmään kiinni, taistellen sijoilla 5-7. Maaliin hän ajoi lauantaina sijalla kuusi. Sunnuntain kisaan jaetaan kymmenelle parhaalle kuljettajalle lähtöpaikat lauantain kisan sijoitusten mukaan, joten Vertillä oli nyt huippupaikka startata sunnuntain kisaan. Hän ottikin loistavan startin ja taisteli kisan alussa sijalla 7, pystyen pitämään eron kärkeen suhteellisen pienenä. Vertti kävi kovaa taistelua Kyle Smithin kanssa, mutta lopussa muutama pieni virhe kostautui ja Vertti tipahti Smithin kyydistä. Maaliin hän ajoi kuitenkin upeasti sijalla 5.

Vertti Takala:

”Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan onnistunut. Tiimi teki hurjasti hommia ja pyörä saatiin hyvään iskuun. Oli nautinto ajaa ja se näkyi tuloksissa. Sain hyvät startit molemmissa lähdöissä ja se auttoi paljon. Nyt keskitytään seuraavaan kisaan ja yritetään tehdä sama uudestaan.”

Kenny Koskinen ajoi lauantain kisassa mukana isommassa ryhmässä ja käyden kovaa taistelua top 10 sijoista. Maaliin Kenny ajoi lauantaina sijalla 13. Sunnuntain kisaan hän starttasi niin ikään ruudusta 18. Kenny taisteli Vertin takana seuraavista sijoituksista, ajaen tasaisia kierrosaikoja läpi kilpailun. Viimeisen kierroksen taistelu seitsemännestä paikasta ja ohitusyritys ei tuottanut tulosta, mutta P8 oli todella loistava suoritus sunnuntain kisasta. 

Kenny Koskinen:

”Taas opittiin paljon tänä viikonloppuna. Todella vaikea viikonloppu, koska rata ei todellakaan sovi omaan ajotyyliin ja lauantain tulokset eivät olleetkaan sellaisia, mitä haluttiin. Sunnuntain Warm Upissa onneksi saatiin vielä parannettua pyörän set-uppia ja se näkyikin toisen kisan tuloksissa. Olen erittäin tyytyväinen sunnuntain kisan tulokseen, vaikka seitsemäs sija oli todella lähellä. Vauhti oli hyvä koko kisan ja ero kärkeen oli pienempi kuin mitä ennen. Valencia näytti hyvin mitä pitää treenata ennen seuraavia kahinoita Jerezissä parin viikon päästä, missä toivottavasti ollaan taas vahvempia.”

”Lauantain kisa oli pojilta hyvä, mutta kyllä sunnuntain kisa oli vielä paljon parempi. Alkukausi on ollut pientä vuoristorataa ja viikonlopun päämääränä oli pystyä ajamaan tasaiset kilpailut, ja siihen kuljettajat voivat kyllä olla todella tyytyväisiä. Kauden paras viikonloppu niin tiimille, kuin kummallekin kuljettajalle. Nyt ollaan taas askel lähempänä kärkeä ja tiedetään, mitä osa-alueita täytyy parantaa. Kiitos mekaanikoille ja kuskeille, jotka tekivät hienoa työtä läpi viikonlopun. Jerezissä jatketaan taistelua,” kertoo Vesa Kallio Kallio Racingiltä.

Espanjan RFME- sarjan kilpailukausi 2020 jatkuu Jerezissä 25. – 27.9.2020.

Teksti: Kallio Racing tiedotus

Kuvat: Fran Salamander

Uusin numero