Kallio Racing Assen – Vertille huippusuoritukset, Hannes sairastuvalle

Hannes Soomerin viikonloppu päättyi kaatumiseen.

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-kausi 2021 jatkui viime viikonloppuna Alankomaissa, Assenin radalla. Kesätauon jälkeen kisaamaan lähdettiin täynnä intoa ja uskoa omiin mahdollisuuksiin. Assen on myös Hannes Soomerin suosikkirata, ja odotukset olivat korkealla.

Perjantaista tuli hyvä päivä, vaikka pyörän säätöjen ja ajolinjojen kanssa painittiinkin. Lauantain aika-ajoissa molemmilla kuskeilla oli hyvä vauhti päällä, ajamiseen oli löytynyt tarvittavaa rentoutta ja molempien kierrosajat paranivat huomattavasti. Vertti Takala ajoi upean aika-ajon ja 12. ruudusta oli hyvä startata viikonlopun kilpailuihin. Takala ottikin hyvät startit molemmissa kisoissa, ja taisteli kumpanakin päivänä sijoituksista kymmenen parhaan joukossa. Harmillisesti lauantain kisassa hän joutui kilpakumppanin töytäisemäksi ja kilpailu päättyi hietikolle. Sunnuntain kisassa Takala kuitenkin taisteli itsensä sijalle 10. 

Vertti Takala

”Ensikertalaisena Assenissa ajanut Vertti paransi omaa ajoaan ja kierrosaikaansa hienosti, ajaen ehjän ja nousujohteisen viikonlopun. 10. sija on huippusuoritus tällä tasolla. Molemmissa lähdöissä hän taisteli hienosti, ja ilman epäonnea lauantaina se olisi varmasti ollut Vertin tämän kauden paras lähtö”, kertoo Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio.

Hannes Soomer ehti lauantain aika-ajoissa nousta toiseksi, mutta ikävä kyllä seuraavalla nopealla kierroksella Soomer kaatui nopeavauhtisessa oikealle kääntyvässä mutkassa menetettyään eturenkaan pidon. Kovavauhtisen kaatumisen seurauksena jalasta murtui sääri- ja pohjeluu.

”Tässä lajissa tulee herkästi kaatumisia ja kaikki tiedostavat sen, mutta tietenkin loukkaantuminen harmittaa aina. Kuitenkin juuri oli löydetty hyvä vauhti, ja asiat olivat menneet parempaan suuntaan. Nyt on useamman viikon toipumisjakso edessä, mutta sitten yritetään uudestaan”, Vesa Kallio toteaa.

Vertti Takala:

”Hyvä viikonloppu kaiken kaikkiaan, melko tapahtumarikas. Olin ensimmäistä kertaa Assenissa ja harjoitukset menivät rataan tutustuessa. Aika-ajoissa ajoin ihan kelpo ajan ja se riitti 12. ruutuun. Ekassa kisassa oli mahdollisuus kymmenen parhaan joukkoon, mutta kilpakumppani ajoi kylkeen yhdessä kurvissa, peli lähti alta ja kisa keskeytyi siinä. Sunnuntain kisassa otin ehkä vähän paremman startin, mutta ekalla kierroksella muutama kuski pääsi ohi ja jäin jumiin heidän taakseen. Kisan puolivälissä pääsin kuitenkin ohi, kun siinä käytiin kovaa vääntöä. Vähän kolhittiinkin toisiamme ja ajoin ulos radaltakin yhden kerran. Sain heidät kuitenkin taas kiinni ja menin ohi, ja sain pidettyä 10. paikan ruutulipulle saakka. Täytyy olla ihan tyytyväinen, vaikka kisan alku ei mennytkään ihan nappiin, mutta sain taisteltua itseni kympin sakkiin ja siitä on ihan positiivinen fiilis.”

Hannes Soomer:

”Viikonloppu olisi totisesti voinut päättyä hieman paremmin. Perjantaina toimimme tiiminä hyvin yhteen ja vaikka emme oikeastaan olleet kärkisijoilla sijoituksissa, niin löysimme kuitenkin hyvän suunnan ja tunsimme olevamme vahvoilla lauantaita ajatellen. Aika-ajoissa vaihdoin renkaat aikaisin, jotta löytäisin radalta tilaa ja voisin ajaa toisilla renkailla muutaman nopean kierroksen. Minusta tuntui, että kykenisin ajamaan vielä parempia aikoja, sillä tuntuma pyörään oli todella hyvä. Kaatumisessa itsessään ei ollut mitään erikoista, vain pieni virhe ajolinjan kanssa, mutta ikävä kyllä lensin soralle ja nilkasta murtui kolme luuta. Onneksi muilta vammoilta kuitenkin vältyttiin. Toipuminen alkaa nyt, ja toivottavasti olen taas pian takaisin pyörän päällä.”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Tšekissä, Mostin radalla 6.–8. elokuuta 2021.

Lauantain tulokset

Sunnuntain tulokset

MM-pistetilanne

Teksti: Kallio Racing

Kuvat: Václav Duška Jr.

Uusin numero