Kallio Possen kuvauksista Misanoon – uusi taktiikka San Marinon GP:ssä

– Piipahdimme tuossa kilpailujen välissä Suomessa erilaisissa edustustehtävissä. Kyyditimme median edustajia, järjestimme ajopäivän yhteistyökumppaneille ja pääsinpä käymään myös Possen kuvauksissa. Oli hauskaa päästä ajamaan kauppakeskuksessa, Kallio tarinoi virnistäen.

– Nyt valmistelemme parhaillaan kalustoa huomisiin harjoituksiin ja keskittyminen on palautettu olennaiseen. Ajamishalut ovat kovat ja olemme muuttaneet taktiikkaa tähän viikonloppuun. Uskon sen tuovan tulosta, Kallio kertoi.

Kallion kauden aikaisemmille kilpailuille on ollut tyypillistä kokeilla monia eri säätövaihtoehtoja viikonlopun aikana ja se on voinut vaikeuttaa suomalaisässän ajotuntuman löytämistä. Tulosta säätämisellä ei ole ainakaan toistaiseksi tullut. Misanon radalle Kallion tiimi hakee uutta lähestymistapaa.

– Me lähdemme ajamaan tänään sovituilla säädöillä koko tulevan viikonlopun. Vaikka pyörä ei tuntuisi harjoituksissa erityisen hyvältä, niin emme tee isoja muutoksia, vaan koitan saada tuntumaa parannettua mukauttamalla ajotyyliäni pyörän vaatimuksiin. Tämä on kuljettajalle vaikeampi tie, mutta kokeilemme nyt näin fiiliksen parantamista ja hakea positiivisuutta mukaan ajamiseen, Kallio valotti uutta taktiikkaa.

Kallio kokee olevansa täysin valmis taistelemaan hyvistäkin sijoituksista, vaikka kausi on ollut vaikea.

– Olen fyysisesti täysin tikissä, sen suhteen ei ole ollut mitään ongelmia. Olen treenannut hyvin ja välttynyt loukkaantumisilta. Henkisesti kausi on ollut raskas, mutta kokemus auttaa pääsemään pettymyksistä yli. Seuraavaksi pitää taas löytää hyvä tunne ajamiseen, sillä tulosta ei tule, jos tästä ei pysty nauttimaan. Kun tunne parantuu, niin saan itsestäni enemmän irti, Kallio tiivisti menestysreseptinsä.

Misanon radan uusittu asfaltti voi Kallion mukaan tuoda erikoisen lisämausteen viikonloppuun. Uusittu pinnoite on kuitenkin jo suomalaiselle tuttu. Myös sää lupaa hyvää.

– Kävin ajamassa Michelinin rengastestit tällä radalla muutama viikko sitten. Radan pomppuisuus on parantunut ja pitokin on jo ihan ok, koska täällä on muutama kuukausi ajettu. Sääennusteet ovat lupaavat. Vakaata ja kilpailulle sopivaa säätä on tulossa.

Kallio paljasti lopuksi valmistautumisrutiininsa. Hän katsoo aina ennen kilpailua edellisen vuoden vastaavan kilpailun tallenteita ja valmistaa itseään tuleviin suorituksiin.

– Videoiden katsominen on minulle normaalirutiini ja tärkeä osa valmistautumista. Se on ikään kuin mielikuvaharjoittelua, joka valmistaa minua tulevaan kilpailuun. Käyn yleensä aika-ajoja ja kisaa läpi tavoitteena palauttaa mieleen ajorytmiä ja radan ominaisuuksia. Viime vuonna lähdin paalulta ja ajoin kisassa toiseksi. Näillä mielikuvilla on mukavaa lähteä viikonloppuun, Kallio päätti.

Uusin numero