Kallio pettyi kakkossijaan Saksassa: ”Olen nyt vähän surullinenkin”

Kallio nappasi kauden viidennen podiumsijoituksensa Sachsenringin suosikkiradallaan, jossa hänen MM-uransa käynnistyi vuonna 2001. Kallion kauden kolmas voitto jäi harmillisesti vain 91 tuhannesosan päähän paalupaikkamies Dominique Aegerterin hahmossa.

Kauden yhdeksännen osakilpailun voitto ratkaistiin päätöskierroksen toiseksi viimeisessä mutkassa, jossa Aegerter painoi väkisin Kallion ohi.

Kallio yritti iskeä takaisin vielä viimeisessä mutkassa, mutta takarengas suti sen verran, että väkevin mahdollinen kiihdytys pääsuoralle jäi tekemättä.

– Olen pettynyt ja nyt vähän surullinenkin, koska hävisin minulle spesiaaaliradalla voiton tällä tavalla ja tällaisen taistelun jälkeen. Ajoin kaikki kierrokset ja jokaisen mutkan limiitillä, mutta näin tässä nyt vain kävi, Kallio pyöritteli päätään.

– Jätin viimeisellä kierroksella jarrutukset mahdollisimman myöhäiseksi, mutta Aegerter tuli sittenkin ohi.

Aegerterin riemulla ei sen sijaan ollut rajoja.

– Loistava viikonloppu! Uran ensimmäinen paalupaikka ja uran ensimmäinen voitto. Kallio puski tosi lujaa kaikkki kierrokset, mutta onnistuin sittenkin ohitamaan hänet toiseksi viimeisessä mutkassa, myhäili Aegerter.

Kärkikaksikko irtosi
jo alussa muilta

Kakkosruudusta 29 kierroksen kilpailuun terävästi ampaissut Kallio otti ohjat käsiinsä jo varhaisessa vaiheessa. Kallio nousi Aegerterin ohi ja johtoon toisella kierroksella.

Kärkiduo repi kierros kierrokselta eroa muihin. Neljän kierroksen jälkeen sitä oli jo lähes puolitoista sekuntia Simone Corsiin. Kallion Marc VDS-tiimikaveri, sarjaa johtava Esteve Rabat oli siinä vaiheessa viidentenä 2,7 sekuntia Kalliosta.

Renkaistaan hyvää huolta pitänyt Kallio tykitti puolimatkassa kisan nopeimman kierroksen, mutta ensi kaudella kovaa kyytiä MotoGP-luokkaan menossa oleva Aegerter pysyi sitkeästi suomalaisen kannassa.

Aegerter pääsi kuittamaan Kallion neljä kierrosta ennen ruutulippua radan ykköskaarteessa, jolloin roolit vaihtuivat hetkessä. Kalliosta tuli hiillostaja ja takaa-ajaja, jonka hengityksen Aegerter tunsi kuvainnollisesti niskassaan.

Kallion uusi isku tulikin jo pikapuoliin ja kärjessä lähdettiin päätöskierrokselle suomalaisen johdossa, jossa sitten kävi kylmät.

Kolmanneksi kisassa ajoi kärjestä 10,514 sekuntia jäänyt Corsi. Rabat päätyi neljänneksi 10,666 sekuntia voittajasta.

Rabat vs. Kallio: 170-151

Tämä tiesi samalla sitä, että Kallio kavensi jälleen piste-eroa Rabatiin. Nyt sitä on enää 19 täplää.

Kallion yhtenä tärkeimpänä tavoitteena oli pitää Rabat takanaan kesätauokoa edeltäneissä Hollannin ja Saksan osakilpailuissa.

Siinä Kallio myös onnistui päätymällä edellisessä kisassa Assenissa kolmanneksi, jossa Rabat joutui tyytymään kahdeksanteen sijaan.

Kolmantena sarjassa oleva Maveric Vinales on hiipunut Kalliosta 31 pistettä.

Kauden puolivälin saavuttaneet MotoGP-sarjan kuljettajat kurvailevat Saksasta vajaaksi neljäksi viikoksi kesälaitumille. Tositoimiin palataan elokuun toisena viikonvaihteena Indianapolisin radalla USA:ssa.