Kallio palaa MotoGP-pyörän puikkoihin Brnossa – huhumylly KTM:n toisesta kisakuskista kiihtyy

MotoGP-luokkaan ensi vuonna palaavalla KTM:llä on jo sopimus kausista 2017 ja 2018 britti Bradley Smithin kanssa.

Espanjan GP:tä Jerezissä viime viikonvaihteessa seurannut KTM:n kilpailupomo Pit Beirer on toisaalta vahvistanut, että he hakevat Smithin tulevaa tiimikaveria ensisijaisesti Moto2-luokan nykyisistä kuljettajista.

Folger KTM:n kiikarissa

Ei ole mikään salaisuus, että KTM on iskenyt silmänsä 22-vuotiaaseen saksalaiseen Jonas Folgeriin, joka ajoi Jerezin Moto2-kisassa toiseksi.

KTM:n pääyhteistyökumppanin Red Bullin MotoGP-akatemiassa aikoinaan kansainvälisen kuljettajan mittoihin kasvanut Folger on tuttu kasvo myös suomalaisittain.

Niklas Ajon kanssa takavuosina Valkeakosken kulmilla harjoitellut Folger saavutti uransa ensimmäisen MM-osakilpailuvoiton kaudella 2011 Ajo Motorsportin riveissä kilpaillessaan. Folger kuittasi tuolloin 125-kuutioisten ykkössijan Britannian GP:ssä.

Dovizioso neuvotteluissa

Täysin poissuljettua ei ole tosin vielä sekään, että KTM:n toinen kuljettaja tulisi sittenkin MotoGP-luokasta pitkän päivätyön Yamahan Tech3-tiimissä tehneen Smithin tavoin.

Beirer kävi Jerezissä neuvotteluja Ducatin tehdastiimissä kilpailevan Andrea Dovizioson ja tämän managerin Simone Battistellan kanssa. Aloite tuli Dovizioson taholta ja Ducatilla oltiin tietoisia kyseisestä neuvottelusta.

Dovizioson ja hänen kaimansa Iannonen sopimukset umpeutuvat tämän kauden jälkeen Ducatilla. Toisen heistä on tehtävä tilaa Yamahalta siirtyvälle Jorge Lorenzolle.

Iannone on puolestaan silmäillyt alustavasti Suzukin suuntaan, josta Maverick Vinales tekee lähtöä Valentino Rossin tiimikaveriksi Yamahalle.

Vinales vahvisti Jerezissä, että päätös uran jatkosta syntyy vajaan kahden viikon kuluttua Le Mansissa ajettavaan Ranskan GP:hen mennessä.
 

Uusin numero