Kallio päätti kautensa sijaan 11 Australiassa

Phillip Islandin radalla päästiin kisapäivänä ajamaan kuivalla kelillä yön ja aamun sateen jäljiltä. Lähtöruudusta 12 startannut Kallio onnistui kilpailun alussa ja hän ajoi suurimman osan kisasta kymmenentenä.
– Alussa oli ihan ookoo kyyti päällä, mutta 5-6 kierroksen jälkeen takarenkaan pito heikkeni selvästi. Sen jälkeen kierrosaikani huonontuivat noin sekunnilla ja edellä ajaneet karkasivat. Vastaavaa ongelmaa renkaiden kestävyyden kanssa oli koko viikonlopun ajan, Kallio ihmetteli.
– Aivan kisan lopulla putosin kaksi sijaa, mutta pystyin kuittaamaan toisen ohituksen takaisin viimeisen mutkan paremman ulostulon ansiosta. Kymmenenteen sijaan jäi eroa vain 0,029 sekuntia, joten muutama metri olisi saanut olla enemmän matkaa maalilinjalle.
– Se nopea vasen mutka radan lopulla oli minulle paras ohituspaikka, joten satsasin siihen. Luottamus pyörän keulaan ei ollut niin hyvä, että olisin voinut yrittää ohituksia jarrutuksessa. Ajollisesti viikonloppuni oli hyvä. En tehnyt virheitä enkä olisi omasta puolestani pystynyt ajamaan tällä pyörällä yhtään kovempaa.

Kilpailun jälkeen Mika Kallio myönsi, että nyt alkaa valmistautuminen uran
uusiin haasteisiin:
– Seuraavana ohjelmassa on lääkärikäynti ja tutkimukset, kun vanha vamma vasemmassa olkapäässä on haitannut syyskaudella ajamista. Nyt pääsen myös keskittymään ensi kauden tallineuvotteluihin, jotka ovat juuri nyt kuumimmillaan.

Tiedote: Jarno Saari

Uusin numero