Kallio nilkka teipattuna kolmosruutuun

Nilkka teipattuna ajanut Kallio nappasi aika-ajosta eturivin lähtöpaikan ja starttaa näin ollen sunnuntai-aamuna klo 06.20 Suomen aikaa ajettavaan Australian Phillip Islandin MM-osakilpailuun kolmosruudusta.

– Eilisiin lähtökohtiin nähden tämä päivä meni todella nappiin. Pyörä oli paljon tasapainoisempi ajettava tänään ja kierrosajat koko ajan hyvällä tasolla, uutta taktiikkaa aika-ajossa käyttänyt Kallio iloitsi.

– Ajoimme sekä aamun treenin että aika-ajon kisasimulaationa, eli en käynyt kummankaan aikana kertaakaan varikolla. Molemmissa tuli ajettua 28 kierrosta putkeen.

Parhaimman kierrosaikansa Kallio kaasutteli aika-ajon puolivälissä.

– Tarkoituksena oli siis ajaa mahdollisimman paljon kierroksia. Muutenkin renkaiden vaihtaminen kesken kaiken olisi ollut riski, sillä kun renkaita joutuu ajamaan täällä sisään 6-7 kierrosta, ei siinä välttämättä olisi jäänyt kovin paljon aikaa nopeille kierroksille.

– Vaihtelua kierrosajoissani oli kyllä jonkin verran, mutta se johtui lähinnä vain järkyttävästä ruuhkasta radalla.

Kallio jäi parhaallaan 1.32,698 vain 0,228 sekuntia paalupaikan ottaneelle Marc VDS -tallikaverilleen Esteve ”Tito” Rabatille. Maailmanmestaruudesta taistelevien tallikavereiden väliin kakkosruutuun kiilasi vielä ranskalainen Johann Zarco.

– Kierrosaikani olivat hyvin lähellä Titon aikoja, joten huomisen kisan suhteen kaikki on auki ja mahdollista. Aamun warm-upissa kokeilemme ehkä vielä jotain pieniä muutoksia, ainakin pyörään sijoitettavien ekstrapainojen paikkojen suhteen, sillä meillä on ollut vähän ongelmia kevyen pyörän kanssa kisan lopulla, kun bensa on kulunut pois.

– Mutta muuten kaikki näyttää oikein hyvältä ja luottamus on korkealla. En tietenkään ole vielä luovuttanut mestaruustaistelun suhteen, MM-kakkonen napautti.

Ajolta murtui sormi

Niklas Ajo koki kovia Moto3-luokan aika-ajossa.

Hän kaatui Husqvarnallaan rajusti ja rytäkässä murtui vasen pikkusormi. Ajo jäi aika-ajossa 19:nneksi 1,151 sekuntia paalupaikan Hondalla napanneesta sarjakärki Alex Marquezista.

– Kipuja on ympäri kehoa, mutta pyrin ajamaan kisan huomenna, vahvisti Ajo.

Mestari Marquez
MotoGP:n paalulle

MotoGP-luokassa paalupaikan nappasi viime sunnuntaina Japanin Motegissa maailmanmestaruuden varmistanut Hondan Marc Marquez.

Marquez latasi lukemat 1.28,408, joista Ducatilla komeasti kakkosruutuun tuikannut Cal Crutchlow jäi 0,234 sekuntia.

Eturivin täydentää kaksi edellistä osakilpailua voittanut Yamahan Jorge Lorenzo. Hän jäi Crutchlowista ainoastaan kahdeksan tuhannesosaa.

Moto2-luokan aika-ajon täydelliset tulokset:
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2014/AUS/Moto2/QP

Moto3-luokan aika-ajon täydelliset tulokset:
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2014/AUS/Moto3/QP

MotoGP-luokan aika-ajon täydelliset tulokset:
http://www.motogp.com/en/Results+Statistics/2014/AUS/MotoGP/Q2

* Australian GP:n sunnuntain aikataulu:
02.40-03.00, Moto3-luokan warm up
03.10-03.30, Moto2-luokan warm up
03.40-04.00, MotoGP-luokan warm up
05.00, Moto3-luokan 16/18 MM-osakilpailu
06.20, Moto2-luokan 16/18 MM-osakilpailu
08.00, MotoGP-luokan 16/18 MM-osakilpailu

Uusin numero