Kallio neljäs joukkokolarin jäljiltä Sepangissa ajetussa tynkäkisassa

Kisan ylivoimaiseen voittoon paalupaikailta paineli Kallion tiimikaveriksi ensi kaudella Marc VDS Racingiin tuleva espanjalainen Esteve Rabat.

Pisteet pistettiin jakoon uusintastartissa, jossa ajettiin 12 kierrosta, eli seitsemän kaavailtua vähemmän.

Uusintastarttiin päädyttiin sen jälkeen, kun punaisilla lipuilla keskeytetyn kisan ensimmäisellä kierroksella tapahtui kaukana Kallion takana hurja viiden kuljettajan joukkokolari espanjalaisen Axel Ponsin kaaduttua.

Raju tilanne oli todella uhkaavan näköinen. Onni onnettomuudessa oli, että pahemmilta loukkaantumisilta vältyttiin.

Radalle jäi kuitenkin romua ja siivottavaa siksi paljon, että toisen startin alkua jouduttiin odottelemaan 45 minuuttia.

Viidennestä ruudusta terävästi matkaan ampaissut Kallio nousi ensimmäisessä startissa nopeasti neljänneksi toistaen saman uusinnassa.

Kallio taittoi pitkään matkaa viidentenä, kunnes hän pystyi ohittamaan sveitsiläisen Dominque Aegerterin reilut neljä kierrosta ennen maalia.

Sen jälkeen Kallio taittoi matkaa ylhäisessä yksinäisyydessään: eteen ja taakse oli tuntuvasti eroa.

Paalupaikkamies Rabat hallitsi kilpailua alusta loppuun. Kauden kolmas voitto irtosi 1,563 sekunnin erolla maanmieheen Pol Espargaroon. Sveitsiläinen Thomas Lüthi ajoi kolmanneksi 2,910 sekuntia voittajasta. Viidenneksi päätynyt Aegerter jäi Kalliosta loppujen lopuksi 2,538 sekuntia.

Kallion tiimikaveri ja MM-sarjaa johtava britti Scott Redding kävi sitäkin kovemman taistelun viidennestä sijasta ranskalaisen Johann Zarcon kanssa. Zarco väänsi viimeisellä kierroksella väkisin ohi ylittäen maalilinjan 50 tuhannesosaa Reddingin edellä.

Reddingin johtomarginaali kaveni yhdeksään pisteeseen Espargaroon nähden, kun kaudesta on ajamatta kolme osakilpailua. Rabat on kolmantena 28 pistettä kärjestä.

Kallio jatkaa MM-pisteissä neljäntenä. Tosin ero Rabatiin kasvoi 40 pisteeseen.

Kallio takoi rataennätyksen

– Itse startti meni ihan hyvin, mutta ensimmäinen kierros oli huono ja muutti koko kisan asetelmat kohdaltani. Menetin muutamia sijoituksia, enkä päässyt ajamaan suunnitelmieni mukaan, Kallio kertasi tiedotteessaan toisen startin tapahtumia.

– Kyyti oli kyllä tosi kohdillaan ja ajoin jopa kisan nopeimman kierroksen sekä uuden rataennätyksen, mutta paikka, jossa ajoin, oli kannaltani huono.

Kallio ajoi pitkään viidentenä Aegerterin takana. Hän taisateli siinä vaiheessa kolmospaikasta yhdessä Aegerterin ja Espargaron kanssa.

– Aegerter esti ja peitti taitavasti, eikä ohituspaikkaa meinannut löytyä millään. Kun ohituspaikka sitten vihdoin löytyi ja nousin neljänneksi, renkaat alkoivat lipsua ja vauhti hyytyä. Samalla edellä ajaneet olivat päässeet karkuun.

– Olisi vaan pitänyt päästä ohittamaan Aegerter jo aiemmin.

– Tulos ei missään nimessä tyydytä. Tavoite oli palkintopallilla, eikä se nytkään kaukana ollut, käden ulottuvilla, mutta kuitenkin niin kaukana. Tässä taas konkretisoitui hyvin se ensimmäisten kierrosten tärkeys.

Seuraavaksi pisteistä kamppailaan jo ensi viikonloppuna Phillip Islandin radalla Australiassa.