Kallio neljäs harjoituksissa pito-ongelmista huolimatta

Kallio paineli Kalex-pyörällään kovimman kierrosaikansa 1.54,784 muista kärkikuljettajista poiketen jo aamun harjoitusjaksolla. Iltapäivällä hän joutui tyytymään aikaan 1.55,440 ja sijaan 13.

– Pyörä tuntui aamulla hyvältä, nautin ajamisesta ja kierrosajat tulivat helposti. Iltapäivä olikin sitten toinen tarina. Radan lämpötila nousi ja pito heikkeni. Kuten aiemminkin tällä kaudella on nähty, meillä tuntuu olevan tuossa tilanteessa monia muita kuljettajia vaikeampaa. Emme oikein tiedä, mistä se johtuu, kertoi Kallio.

– Pyrimme parantamaan pyörää session edetessä kaikilla kolmella varikkokäynnillä säätöjä muuttamalla ja erilaisia rengasvaihtoehtoja kokeilemalla, mutta muutos jäi pieneksi. Olemme yrittäneet korjata tätä ongelmaa koko kauden ja ei ole realistista ajatella, että löydämmä siihen yht’äkkiä ratkaisun, jatkoi Kallio.

Kallion edelle yhdistetyllä tuloslistalla ehtivät japanilainen Takaaki Nakagami, sekä espanjalaiset Esteve Rabat ja Nico Terol.

Nakagami nousi kärkeen jälkimmäisen harjoituksen päätöskierroksellaan lukemin 1.54,328, joista Rabat jäi 32 tuhannesosaa ja Terol 0,239 sekuntia. Terol pystyi pitämään kärjelle 0,459 sekuntia taipuneen Kallion kahden kymmenyksen turvin takanaan.

Kallion Marc VDS-tiimikaveri, sarjaa johtava britti Scott Redding oli kahdeksas 0,703 sekuntia Nakagamista.

– Huomisiin aika-ajoihin toivon vähän viileämpää keliä, jolloin kärkipään lähtöpaikoista taisteleminen ei varmastikaan ole mikään ongelma. Mutta jos lämpömittari näyttää huomennakin tämän päivän kaltaisia hellelukemia ja pito on yhtä heikko kuin tänään iltapäivällä, ei siinä auta kuin koettaa vielä keksiä jotain, päätti Kallio.

Täydelliset tulokset:
http://resources.motogp.com/files/results/2013/ARA/Moto2/FP2/CombinedPracticeTimes.pdf?v1_02c1ea55
 

Uusin numero