Kallio näkee punaista Reddingissa

Ja sitä hän on totisesti myös ulkoiselta olemukseltaan tulevana viikonvaihteena, kun MM-kausi käynnistyy Losailin radalla Qatarissa. Vasta 18-vuotias brittinuorukainen kiertää rataa hiukset kirkkaanpunaisiksi värjättyinä ja saman värinen nenä kypärään taiteiltuna.
Redding kantaa samalla oman kortensa kekoon Britanniassa vuonna 1985 perustetun Comic Relief -hyväntekeväisyysjärjestön Red Nose Day -tempaukseen, jonka yhtenä tunnusmerkkinä ja suomalaisittainkin ”Nenäpäivästä” tuttu punainen ja muovinen klyyvari. Reddingin kypärä huutokaupataan kisaviikonvaihteena jälkeen hänen verkkosivuillaan, www.scottredding45.com.
– Halusin tukea tempausta, joka järjestetään perjantaina. Minusta tämä on hyvä idea, joka houkuttelee toivon mukaan mahdollisimman monia mukaan tähän tempaukseen.
Redding pitää tosiaankin huolen siitä, että hyväntekeväisyysviesti menee hänen osaltaan perille.
– Sanotaanko, että värjätyt hiukseni ovat vähintäänkin aika kirkkaat. Jos yllän Qatarissa podiumille, niin minut kyllä näkee kilometrien päähän, virnistää Redding.

Turvotus laskenut Kallion peukalosta

Kaksi edellistä kautta kuninkuusluokassa ajaneelle Kalliolle Qatar merkitsee mielenkiintoista debyyttiä Moto2:ssa.
– Radalla on paljon enemmän kuljettajia MotoGP-luokkaan verrattuna, mutta se on tuttua 125- ja 250-kuutioisten luokista ja pidän tavasta ajaa kilpaa näin.
Kallion valmistautuminen kauteen ei ole ollut ideaalinen. Hän kaatui Jerezin viimeistelytesteissä loukaten oikean kätensä peukalon.
– Peukalon turvotus on laskenut tuntuvasti, mutta käsi tuntuu vielä vähän voimattomalta. En tosin usko, että se tuottaa minulle ongelmia kisassa, tuumii Kallio.
Niin, ja lisäksi valkeakoskelaiskuljettajan kokemus GP-kekkereistä on jo siksi kovaa luokkaa, ettei hän lähde MM-avaukseen ainakaan nenä valkoisena.

Uusin numero