Kallio ”matalalla” pyörällä Phillip Islandin nopealle radalle

– Meidän tarkoituksena on aloitella suunnilleen samalta pohjalta kuin Malesiassa viime viikonloppuna, vaikka Phillip Islandin rata hiukan omanlaisia säätöjä vaatiikin. Kyseessä on yksi kauden nopeimmista radoista, jossa on paljon kovavauhtisia mutkia, Moto2-luokan MM-pisteissä neljättä paikkaa pitävä Kallio selvittää.

– Nyt olemmekin muuttaneet pyörää hieman keulapainoisemmaksi, sillä puolelta toiselle heitot ja kääntyminen ovat pyörän osalta tällä radalla kaiken a ja o. Tällä pyrimme varmistamaan, että eturengas pysyy paremmin maassa ja kääntyminen onnistuu helpommin, Kallio jatkaa.

Kovavauhtisten mutkien lisäksi Phillip Islandin rata tunnetaan myös melkoisen tuulisena paikkana, joka tuo omat haasteensa ajamiseen.

– Täällä pyörän pitää olla suhteellisen matala, sillä normaalikorkuisen pyörän katteisiin tuuli ottaa helpommin kiinni. Kyse on vain millimetreistä, mutta siis jo parillakin millimetrillä voi olla vaikutusta asiaan, Australiassa 12. kertaa kilpaileva Kallio vakuuttaa.

Oman mausteensa viikonloppuun tuo vielä Phillip Islandin uusi asvaltti, jonka rata on saanut pintaansa tänä vuonna.

– Pito tulee olemaan varmasti erilainen kuin aikaisempina vuosina. Tänä vuonna täällä aiemmin ajaneet autoluokat ja superbiket ovat olleet noin sekunnin pari nopeampia kuin aikaisemmin, joten oletettavasti pito tulee olemaan melkoisen hyvä.

Kahdeksan tunnin aikaeron vuoksi Phillip Islandin kisatapahtumat ajoittuvat Suomen aamuyöhön ja aamuun. Ensimmäiset Moto2-luokan vapaat harjoitukset ajetaan perjantain vastaisena yönä klo 03.55.

Uusin numero