Kallio manasi rengasongelmia: ”Ajamisesta ei tullut mitään!”

Moto2-luokan MM-pisteissä kakkospaikkaa pitävä Kallio sijoittui avauspäivän harjoitusten yhdistetyissä tuloksissa 11:nneksi.

– Meillä oli koko päivän erilaisia rengasongelmia. Aamulla lähdimme liikkeelle kovemmilla renkailla ja pito oli tosi heikko, niin kuin etukäteen vähän ounastelinkin. Iltapäivällä aikani sitten jo hieman paranivat ja minulla oli jo suht hyvä kyyti päällä, kunnes 5-6 kierroksen jälkeen takarenkaan kanssa alkoi tulla suuria ongelmia.

– Rengas meni tosi huonoon kuntoon ja sen myötä pyörä rupesi täristämään. Ajamisesta ei tullut mitään, vaikka kokeilimme kaikenlaisia säätömuutoksiakin, Kallio tuhahti.

– Saattaa tosin olla, että renkaassa oli jotain vikaa. Meidän täytyy analysoida sitä vielä tarkemmin, ja toisaalta huomioida sekin, että myös eturenkaan kanssa oli samantyylisiä kestävyysongelmia.

– Mutta ei renkaita oikein voinut vaihtaakaan, kun niitä täytyi säästellä, Kallio lisäsi Moto2-luokan rengassääntöön viitaten, joka rajaa kisaviikonloppuna käytettävissä olevien renkaiden määrää.

– Onneksi rata tulee kuitenkin vielä muuttumaan viikonlopun kuluessa, kun radan pintaan jää kumia ja pito paranee. Toivottavasti siitä olisi jotain apua tähän ongelmaan, Kallio päätti.

Kauden kymmenennen osakilpailun harjoitukset jatkuvat lauantaina. Kolmannen vapaan harjoituksen lisäksi päivän kattaukseen sisältyy myös aika-ajot.
 

Uusin numero