Kallio lupaa: ”Brnossa ajan kauden parhaan kilpailun”

– Tässä nyt on ollut muutama päivä välissä edellisestä kilpailusta, joka päättyi karvaasti. Ei se huono fiilis oikeastaan kokonaan häviä ennen kuin pääsee taas takaisin pyörän päälle. Indianapolisin keskeytystä on turha miettiä liikaa. Siellä oli kaikki mahdollisuudet ajaa kauden paras tulos. Nyt on sellainen fiilis, että pitää näyttää mihin pystyy, Kallio latasi itsevarmana.

Kallion kaksi edellistä viikonloppua olivat vauhdin puolesta kauden tasaisimmat, ja hän on ajanut kärkiryhmän vauhdissa. Brnoon kilpailuun Kallio asettaa isoja odotuksia, koska rata on, ainakin tuloksien valossa, ollut hänelle erittäin menestyksekäs.

– Omat odotukseni ovat korkeammalla kuin aiemmin tällä kaudella. Luottamus pyörään on kehittynyt koko ajan ja vauhti paranee jokaisessa kilpailussa. Brnon radallakin avaintekijä on eturenkaan pito, jonka puuttuminen on rajoittanut tulosten tekemistä aiemmin tänä vuonna. Brnossa pito on selkeästi parempi kuin Indianapolisissa, joten on mielenkiintoista, nähdä miten erot radoissa vaikuttavat pyörän käyttäytymiseen. Perjantain harjoitukset näyttävät suuntaa, miten saadaan pyörä sopimaan tälle radalle. Toissa vuonna ajoin täällä voittoon ja viime vuonna kakkoseksi. Uskon, että pystyn täällä samaan kuin ennenkin, Kallio summasi odotuksiaan.

Mika Kallio on jo sopinut viikonlopun taktiikasta tallinsa Italtrans Racing Teamin kanssa. He lähtevät viikonloppuun samalla suunnitelmalla kuin Indianapoliksessa.

– Lähdetään samalla taktiikalla kuin indiapoliksessa. Ensimmäisessä harjoitussessiossa on tarkoitus ajaa mahdollisimman paljon kierroksia, jos ei ole ongelmia. Tällä radalla pitää taas saada tuntumaa ja palautetta pyörästä. Tärkeää on selvittää, mitkä säädöt toimivat ja miten renkaat käyttäytyy. Ensimmäinen harjoitus määrittää sitten muiden harjoitusten ohjelmaa, Kallio valotti viikonlopun lähtökohtia.
 

Uusin numero