Kallio kymmenes Valencian testeissä

Marc VDS-tiimin Kallio ajoi testin päätöspäivänä parhaan aikansa 1.36,5, jolla hän nipisti kymmenyksen torstain noteerauksestaan. Kallio kiersi Kalex-pyörällään neljän kilometrin mittaisen radan perjantaina 57 kertaa.

Kahta ensimmäistä testipäivää hallinnut Kallion tiimikaveri Scott Redding ajoi perjantaina kakkoseksi lukemin 1.35,8.

Kärkeen karautti niin ikään Kalexilla kilpaileva Ponsin tiimin Pol Espargaro ajalla 1.35,4. Ponsin poppoo ilmoitti epäviralliset kierrosaikansa järjestäjille ensimmäisen kerran vasta testien päätöspäivänä.

Sekunnin ero kärkeen

Kallio jäi testien nopeimmasta kierrosajasta tasan sekunnin. Valkeakoskelainen myönsi, että varsin viileissä rataolosuhteissa hän ei keskittynyt hakemaan yhtä nopeaa kierrosaikaa.

– Yöllä ja vielä aamuisin lämpötila oli jopa pakkasen puolella. Iltapäivällä radan lämpötila oli vain 15 astetta, joka ei tarjonnut kunnollista pitoa. Testien avauspäivänä kaaduin nopeassa mutkassa, kun renkaisiin ei saanut riittävästi lämpöä ja pitoa, Kallio vertaili.

– Uuden Kalex-pyörän perussäätöjen osalta pysyttiin lopulta samoissa asetuksissa, joilla ajoimme menestyksekkäästi viime kauden lopulla. Kokeilimme tehdä keulaan muutoksia ja testasin erilaisia iskareiden säätöjä, mutta niistä ei saanut vastaavaa hyötyä viileän kelin vuoksi.

– Keskityimme lähinnä moottorin säätöihin ja siihen kuinka voima tulee ulos moottorista. Haimme muutoksia erilaisilla pakoputkilla ja bensan syötön muutoksilla.

– Tärkeä juttu oli se, että reilun parin kuukauden tauon jälkeen sain paljon kilometrejä ja kierroksia alle. Kohtuullisen tyytyväinen voin olla, kun pystyin ajamaan pitkässä vedossa tasaisesti 1.36,5:n kierrosaikoja.

Moto2-luokan kuljettajien testit jatkuvat ensi viikolla Espanjan maaperällä ja Jerezin radalla 16.-18. helmikuuta.

Valencia, Espanja.
Moto2-luokan 3. testipäivä. Epävirallia tuloksia:

  1. Pol Espargaro, Pons Racing Kalex 1.35,4
  2. Scott Redding, Marc VDS Racing Kalex 1.35,8
  3. Andrea Iannone, Speed Master Speed UP 1.35,8
  4. Simone Corsi, Iodaracing Project FTR 1.35,9
  5. Claudio Corti, Italtrans Racing Team Kalex 1.35,9
  6. Julian Simon, Avintia Racing FTR 1.36,0
  7. Thomas Luthi, Interwetten Paddock Suter 1.36,0
  8. Esteve Rabat, Pons Racing Kalex 1.36,3
  9. Gino Rea, Gresini Racing Moriwaki 1.36,4
10. Mika Kallio, Marc VDS Racing Kalex 1.36,5
 

Uusin numero