Kallio kylmästä Albacetesta Jereziin

Kallio suoritti jo tällä viikolla kaksipäiväiset yksityistestit Espanjan Albacetessa, jotka tosin lopulta päästiin ajamaan vain yksipäiväisenä kylmän ja myrskyisän sään vuoksi.

– Pääsimme ajamaan vain yhtenä päivänä, sillä ensimmäisenä testipäivänä radalle ei ollut asiaa huonon ilman vuoksi. Painopisteenä Albacetessa meillä oli lisäpainojen sijoittelun testaaminen ja sen suhteen pääsimme hyvin eteenpäin, vaikkei testiaikaa lopulta paljoa ollutkaan, Kallio kertoi.

Moto2-luokkaan tuli tälle kaudelle sääntömuutos, jonka mukaan kuljettajan ja pyörän yhteispainon tulee olla vähintään 215 kg. Kevytrakenteiselle Kalliolle tämä tarkoittaa 7,5 kg lisäpainoja, jotka pyörään täytyy saada jotenkin sijoitettua.

– Lisäpainojen lisäksi pelasimme hieman etujousituksen säätöjen kanssa. Löysimme myös niiden osalta mielenkiintoisia tuloksia, joiden toimivuutta testaamme vielä Jerezissä, Kallio jatkoi.

Kallion osalta testityöt jatkuvat heti maanantaina, kun kauden viimeinen virallinen nelipäiväinen testijakso käynnistyy Jerezissä. Silloin mukana ovat kaikki Moto2- ja Moto3-luokkien kuljettajat.

– Pyörääni ei tehdä Jerezissä enää mitään suuria muutoksia. Pyrimme vain varmistamaan kaikki loput mielessä olevat asiat ja saamaan pyörän sellaiseen iskuun, että sillä on hyvä aloittaa kausi Qatarissa.

MotoGP-kausi käynnistyy 7. huhtikuuta Qatarin Losailissa perinteisen iltakisan merkeissä.
 

Uusin numero