Kallio komeasti iltapäivän harjoituksen kärjessä – Espargaro Moto2-luokan nopein Brnossa

MM-pisteissä viidentenä Kallio tykitti molemmissa harjoituksissa kovia kierrosaikoja miltei liukuhihnalta. Hän oli ensimmäisessä harjoituksessa kuudes ajalla 2.03,820, mutta varsinkin toinen sessio oli todellista huippuluokkaa.

Kallio tuli ja täräytti iltapäivän 17. ja samalla viimeisellä kierroksellaan lukemat 2.03,230, joilla hän kukisti toiseksi sijoittuneen japanilaisen Takaaki Nakagamin 26 tuhannesosalla.

– Teimme muutamia isoja muutoksia pyörän säätöihin Indianapolisiin verrattuna. Pyörästä pyrittiin tekemään vakaampi kovissa jarrutuksissa, sekä ajettaessa Brnon nopeisissa ja jouhevissa kaarteissa. Suuntamme oli ehdottomasti oikea tältä osin, iloitsi Kallio.

– Fiilis pyörään ja varsinkin sen keulaan oli erittäin hyvä aamusta lähtien.  Fiilis oli kenties kauden paras tähän mennessä. Nyt meidän pitää vain olla varovaisia ja olla tekemättä pyörään liian monia muutoksia lauantaille, jatkoi Kallio.

Seuraaville sijoille iltapäivän sessiossa ylsivät espanjalaiset Pol Espargaro ja Esteve Rabat. Ensi kaudella MotoGP-luokkaan siirtyvä Espargaro jäi Kalliosta 0,227 ja Rabat 0,242 sekuntia. Koko kärkikvartetti kilpailee Kalex-pyörillä.

Kallion Marc VDS-tiimikaveri ja sarjaa johtava britti Scott Redding oli seitsemäs 0,371 sekuntia suomalaisen takana.

Kallio sijoittui perjantain yhdistetyllä tuloslistalla toiseksi, sillä Espargaro ajoi aamulla ajan 2.03,125. Kallion paras noteeraus uupui siitä 0,105 sekuntia.

Täydelliset tulokset:
http://resources.motogp.com/files/results/2013/CZE/Moto2/FP2/CombinedPracticeTimes.pdf?v3_48de9085

Uusin numero