Kallio kolmosrivistä MM-hopeajahtiin

Kallion yksi kauden tärkeimmistä aika-ajoista, tai erityisesti sen loppu ei sujunut suunnitelmien mukaan. Valkeakoskelainen oli pitkään tuloslistalla viidentenä, kunnes hänen pudotettiin neljällä pykälällä.

Kallion nopein kierros kulki tuulisella radalla lukemin 1.35,670. Paalupaikalle pauhasi Kallion Marc VDS-tiimikaveri, mestaruuden edellisessä osakilpailussa Malesiassa varmistanut Esteve Rabat 0,471 sekuntia suomalaista kovemmalla ajalla. Paalupaikka oli Rabatille jo kauden 11:s, mikä merkitsee uutta ennätystä keskiluokassa.

Rabatin lisäksi eturivin miehittävät Johann Zarco ja Kallion ensi kauden Italtrans-tiimikaveri Franco Morbidelli. Zarco jäi pohjista 43 tuhannesosaa ja Morbidelli 0,273 sekuntia.

Kalliolla on hopeataistelussa 15 pisteen etu Maverick Vinalesiin. Neljästä viimeisestä osakilpailusta kolme nimiinsä vienyt Vinales sijoittui aika-ajossa kahdeksanneksi 17 tuhannesosan turvin Kallioon nähden.

Kalliolle riittää kisassa viides sija MM-hopeaan, mikäli Vinales tuulettaa voittoa.

Valencia, Espanja.
Moto2-luokan 18/18 MM-osakilpailu. Aika-ajo ja lähtöjärjestys sunnuntain kilpailuun: