Kallio kiirehti Lopen lumilta belgialaistiiminsä esittelytilaisuuteen

Kallio, 30, käynnistää kolmannen kautensa Moto2-luokassa ja belgialaistiimi Marc VDS Racingissa. Tiimi esittäytyi maanantai-iltana kivenheiton päässä Charleroin lentokentästä sijaitsevassa Gosseliesin tukikohdassaan.

Marc van der Stratenin omistamassa ja Michael Bartholemyn johtamassa tiimissä ei ole tapahtunut isoja muutoksia sitten viime kauden. Tiimi jatkaa Kalex-pyörillä ja Naoya Kanekon kisainsinöörikseen saaneen Kallion rinnalla ajaa britti Scott Redding, 20, joka aloittaa jo neljännen kautensa Moto2-luokassa.

Marc VDS Racing lähtee tällä kaudella myös Moto3-luokkaan belgialainen Livioi Loi kuljettajanaan. Loi sijoittui viime kaudella Red Bull Rookies Cupin yhteyspisteissä sijalle 11.

Moto3-luokan MM-sarjassa Kalex KTM-pyörällä kilpaileva Loi tosin joutuu seuraamaan kauden kaksi ensimmäistä, eli Qatarin Losailissa ja USA:n Austinissa ajettavaa osakilpailua sivusta, sillä hän saavuttaa sääntöjen edellyttämän 16 vuoden iän 27. huhtikuuta.

– Kautemme alkoi Valencian testeissä, mutta tämä on ensimmäinen tilaisuus, jossa saamme nähdä pyörät virallisessa värityksessä. Tämä on tärkeä tilaisuus myös siksi, että pääsemme esittäytymään kauden aikana vain muutamia kertoja tiimimme kotimaassa Belgiassa, totesi Bartholemy.

– Scott lukeutuu alkavalla kaudella mestarisuosikkeihin, mutta uskon, että Mika tulee myös yllättämään muutamat ihmiset. Livio on puolestaan säväyttänyt jo testeissä, mutta pitää muistaa, että tämä on hänen debyyttikautensa ja opettelua, jatkoi Bartholemy.

Van der Stratenin odotukset ovat niin ikään korkealla Reddingin ja Kallion osalta.

– Odotan, että he molemmat ajavat kärjessä ja taistelevat voitoista sekä mestaruudesta. Livio puolestaan on valmis keräämään tänä vuonna sen kokemuksen, jonka turvin hän on valmis iskemään kaudella 2014. Mitä enemmän näen Livion työskentelyä, sitä vakuuttuneemmaksi tulen siitä, että hän on oikea kuljettaja palauttamaan Belgian GP-kartalle.

Moto2- ja Moto3-luokan kuljettajilla on edessään vielä yksi yhteinen testijakso ennen 7. huhtikuuta starttaavaa kautta. Viimeistelytestit ajetaan 18.-21. maaliskuuta Jerezin radalla Espanjassa. Moto2-luokan kuljettajat saavat Jerezissä käyttöönsä viralliset kisamoottorit.

Marc VDS Racing ehtii ajaa ennen Jereziä vielä kahden päivän ykistyistestit Espanjan maaperällä. Ne odottavat vuoroaan 14.-15. maaliskuuta Albaceten radalla.
 

Uusin numero