Kallio kehui Botniaringin konseptia

– Konsepti oli hieno ja tarjosi yleisölle paljon nähtävää, kun mukana oli pyörien lisäksi myös autokisoja. Paikalla olikin todella paljon yleisöä ja varikko täynnä elämää. Juuri tällaista piristysruisketta on kaivattu, Vesa Kallio hehkutti.

Kotimaan ratamoottoripyöräilyä tällä kaudella suvereenisti hallinneen Kallion hyvä vire jatkui myös Botniaringin uudella radalla. Tähän mennessä yhtä lukuun ottamatta kaikki ajamansa osakilpailut voittanut Kallio otti tuttuun tapaan paalupaikat sekä Superbike- että Superbike-luokista ja ajoi myös molempien luokkien kisojen voittoon.

– Superbike-luokassa ajettiin viikonloppuna kaksi kisaa. Lauantain kisassa meillä oli vähän pito-ongelmia ja kisavauhti sekunnin päässä aika-ajovauhdista, eikä taistelu BMW:llä kovaa kyytiä päästellyttä Eeki Kuparista vastaan ollut helppoa. Onneksi onnistuin kuitenkin tekemään ratkaisevan ohituksen suoran päässä ja sain ajettua kisan voittoon, 32-vuotias KTM-pilotti iloitsi.

– Sunnuntain Superbike-kisassa kisavauhti olikin taas sillä tasolla kuin piti ja voitto oli silloin selkeämpi. Samalla kirjasin uuden radan kierrosennätyksen nimiini, Kallio jatkoi.

Superstock 600-luokan kisassa Kallio otti huonon startin ja jäi lähdössä neljänneksi, Kallio Racingin toisen tiiminkuljettajan, 18-vuotiaan Joel Vinnikaisen taakse.

– Siitä lähdin pikku hiljaa ylöspäin, kuski kerrallaan. Ensin ohitin tallikaverini Joelin, sitten Valter Patrosen ja lopulta EM-sarjassa ajavan Niki Tuulen, joka oli tullut Botniaringille mittamaan Suomen kisavauhdin tasoa. Hyvin Niki ajoikin ja kärkipaikasta sai vääntää tosissaan.

Ratkaiseva käänne tuli kisan viidennellä kierroksella, kun Tuuli kaatui uuden rataosuuden ensimmäisessä oikeassa mutkassa.

– Harmi, sillä meillä olisi varmasti ollut loppuun saakka kovat kapinat.

Vinnikainen puolestaan starttasi kisaan neljännestä ruudusta ja ajoi ruutulipulle samalla sijalla.

– Joelin viikonloppua verotti selvästi torstaina alkanut vatsatauti, mutta mies kävi silti kovaa kamppailua Juha Kallion kanssa kolmospaikasta. Ei se kauaksi jäänyt, puolen sekunnin päähän.

Vesa Kallio jatkaa sekä Supebike- että Superstock 600-luokkien SM-pistejohdossa. Superbike-luokassa ero toisena olevaan Sami Pennaan on 56,5 pistettä ja Superstock 600-luokassa ero toisena olevaan Valter Patroseen 37,5 pistettä.  Joel Vinnikainen on Superstock 600-luokan SM-pisteissä neljäntenä.

Seuraava SM-osakilpailu ajetaan Virtasalmen Motoparkissa 24.-25. elokuuta, sillä Räyskälän osakilpailu 10.-11. elokuuta on peruttu radan heikon kunnon vuoksi.
 

Uusin numero