Kallio käynnisti Moto2-hyvästit sekunnin kärjen takana

MotoGP-luokan testikuljettajan työt pikapuoliin Valencian jälkeen aloittava Kallio paineli aamun harjoituksessa 13:nneksi ajalla 1.36,623. Iltapäivän jaksolla ei kierrosaika kohentunut, vaan Kallio joutui tyytymään lukemiin 1.36,809.

Perjantain kiireisin kuljettaja oli Thomas Lüthi, joka pysäytti kellot jälkimmäisessä treenissä aikaan 1.35,560. Lüthi kukisti monivuotisen kilpakumppaninsa, sunnuntaina 33-vuotissyntymäpäiväänsä töiden merkeissä viettävän Kallion 1,063 sekunnilla.

Lüthin takana seuraaville sijoille tuikkasivat Sam Lowes ja väkevän paluun radoille loukkaantumisten jäljiltä tehnyt viime vuoden mestari Tito Rabat. Lowes jäi Lüthista 0,201 ja Rabat 0,274 sekuntia.

Maailmanmestaruuden jo Japanin GP:ssä varmistanut Ajo Motorsportin Johann Zarco sijoittui perjantain harjoituksissa 12:nneksi 0,849 sekuntia pohjista.

”Ohuet eväät”

– Tämä on se taso, missä me tällä hetkellä menemme. Ei näissä harjoituksissa nytkään mitään isompia ongelmia ollut, mutta renkaat eivät vain ota toimiakseen ja pidon puute näkyy heti tuloksissa. Tällä hetkellä ei ole eväitä mennä juurikaan kovempaa, Kallio myönsi.

Perjantain harjoitukset olivat varsin työntäyteisiä Kallio sekä QMMF-tiimille. Aamupäivän viileämmissä olosuhteissa ajetut ensimmäiset harjoitukset olivat totutusti Kalliolle paremmat kuin taas iltapäivä, jolloin ilman ja sitä myöten radan lämpeneminen heikensivät renkaiden suorituskykyä.

– Aamupäivällä kävimme pyörästä ensimmäiset säätövaihtoehdot läpi. Lisäksi kokeilimme molemmat rengasseokset eli ekstrakovan ja kovan. Niissä ei juuri loppupeleissä ole hirveästi eroa omalla kohdallani, mikä entisestään kielii sitä, että ne eivät toimi kunnolla, sillä normaalisti niiden potentiaali tulisi paremmin esille. Tämä on kuitenkin tilanne nyt ja tuskinpa tähän tänäkään viikonloppuna mitään taikatemppuja keksitään, Kallio arveli.

– Iltapäivällä säädimme pyörän pituutta hieman lyhyemmäksi sekä muutimme pyörän painojakaumaa, mutta ne eivät tuoneet mitään parannuksia tuntumaan eivätkä tuloksiin. Loppujen lopuksi palasimme alkuperäisiin säätöihin, joilla viikonlopun aloitimme. Renkaiden osalta tosiaan suorituskykymme tippui taas roimasti, kun lämpötila nousi ja pidon heikkous korostui entisestään. Kallio sanoi.

Lauantaina Valenciassa on vuorossa vielä kolmannet vapaat harjoitukset sekä kauden viimeiset aika-ajot. Kallio ei halua ladata ennakkoon sen suurempia odotuksia päivään, sillä tietää viikonlopun jatkuvan haasteellisena.

– Aamun harjoitukset antavat taas hieman osviittaa siitä, mikä meidän suunta ja potentiaali on. Joitain muutoksia säätöjen osalta tulemme vielä tekemään, mutta vielä en osaa sanoa tarkemmin mitä aiomme muuttaa. Mikäli harjoituksissa ei tapahdu merkittävää parannusta, niin ei tästä tietysti helppo viikonloppu ole tulossa, mutta mennään nyt kierros kerrallaan ja ikinä ei tietenkään luovuteta, Kallio vakuutti lopuksi.
 

Uusin numero