Kallio kärkivauhdissa Qatarissa

Kallio pysäytti kellot Kalex-pyörällään lukemiin 2.01,146, jotka syntyivät treenin viimeisellä, eli 16 kierroksella.

Kallio kukisti Suter-pyörällä toiseksi ajaneen sveitsiläisen Thomas Lüthin 0,116 sekunnilla.

Japanilainen Takaaki Nakagami kiirehti Kalexillaan kolmanneksi 0,145 sekuntia Kalliosta. Kallion espanjalainen Marc VDS tiimikaveri Esteve Rabat oli puolestaan neljäs vain 0,004 sekuntia Nakagamista.

Moto3-luokan MM-kauden ensimmäisessä harjoituksesta parhaasta vauhdista vastasi KTM:ää käskyttävä italialainen Romano Fenati ajalla 2.07,176. Hän pystyi pitämään vastaavalla pyörällä ajavan tshekki Jakub Kornfeilin 46 tuhannesosan turvin takanaan.

Niklas Ajo teki MM-sarjan Husqvarna-debyyttinsä sijalla 20. Avant Tecno Husqvarna Ajon väreissä kisaavan valkeakoskelaisen paras aika 2.09,437 syntyi toiseksi viimeisellä, eli 12. kierroksella.

Aki Ajon johtaman suomalaistalli Ajo Motorsportin kuljettajista parhaasta vauhdista vastasi kuudenneksi ajanut Red Bull KTM-tehdastiimin australialainen Jack Miller 0,729 sekuntia kärjen takana.

Millerin tiimikaveri, ensimmäistä kertaa Losailin 5380 metrin mittaista rataa kiertävä tshekki Karel Hanika oli 21:s 2,402 pohjista ja vajaat kaksi kymmenystä Niklas Ajosta.

Red Bull Husqvarna Ajo-tehdastiimin britti Danny Kent ylsi Millerin tavoin kympin sakkiin. Kent oli kahdeksas 0,856 sekuntia Fenatista.

SIC-Ajo-tiimin malesialainen KTM-kuljettaja Hafiq Azmi aloitti MM-urakkansa ensimmäisten harjoitusten sijalla 30. Eroa kärkeen kertyi 3,879 sekuntia.

Moto3- ja Moto2-luokat ajavat torstai-iltana vielä toiset vapaat harjoitukset.