Kallio kahdeksas Assenissa – suomalaistallille taas voitto

Kilpailussa jouduttiin ajamaan uusintastartti. Ensimmäinen kisa keskeytettiin kolaroinnin vuoksi punaisin lipun jo avauskierroksella.

Tämä merkitsi sitä, että uusintastartti ajettiin vain 16 kierroksen mittaisena alkuperäisin 24 sijaan.

Kisan voittoon viiletti suomalaistalli Ajo Motorsportin Johann Zarco kasvattaen MM-johtoa entisestään. Voitto oli Zarcolle kauden kolmas ja samalla toinen peräkkäinen.

Podiumilla itsekin käyneellä tallipäällikkö Aki Ajolla oli tosiaankin aihetta riehakkaisiin juhliin, kun hänen johtamansa Red Bull KTM Ajo-tiimin Miguel Oliveira oli voittanut reilu tunti aiemmin Moto3-luokan kisan.

– En löydä oikeita sanoja kuvaillakseni fiilistä kahdessa eri luokassa saavutetun voiton jälkeen. Tämä päivä on ollut todella hyvä meille. Haluan kiittää kaikkia: partnereita ja tiimiä, jotka tekevät lujasti ja intohimoisesta töitä, korosti Ajo.

Moto2-luokan hallitseva mestari Tito Rabat pyrki haastamaan Zarcon voitosta Assenissa, mutta kärkimies säilytti kylmähermoisuutensa viimeisellä kierroksella.

Paalupaikalta liikkeelle lähtenyt Zarco ylitti maaliviivan 0,757 sekuntia ennen Rabatia. Sam Lowes ajoi kolmanneksi 2,080 sekuntia voittajasta.

Kallion eroksi Zarcoon kirjattiin 8,105 sekuntia.

– Tämä ajo oli varmaan aika maksimi, mitä pystyttiin tänään tekemään. Meillä oli viikonloppuna jonkun verran vaikeuksia, joten tuskin näillä eväillä olisin parempaan pystynyt. Puristin kaiken irti mitä lähti, Kallio totesi verkkosivuillaan.

– Vähän jäi harmittamaan, että lähtö uusittiin, koska nousin ensimmäisessä lähdössä yhdeksänneksi ennen keskeytystä. Toinenkin lähtö oli onneksi hyvä ja pääsin nousemaan 11:ksi. Koko kauden vaivanneet ongelmat pidon ja renkaiden kanssa haittasivat tänäänkin. Kilpailun puoliväliin asti ajoin hyvin kärjen vauhtia ja pysyin kärkiryhmän mukana. Sen jälkeen renkaat kuitenkin kuluivat taas pahasti ja olin selkeästi huonommassa vauhdissa kuin alussa, Kallio kertasi kilpailun kulkua.

Kallion paras kierrosaika oli yli sekunnin lähempänä kärkeä kuin aika-ajoissa. Eron supistuminen saikin suomalaistähden hymyilemään.

– Alun hyvän lähdön jälkeen sain tosiaan ajettua kärkeä kiinni ja vauhti oli erittäin hyvä. Jatkossa pitää saada sama vauhti säilymään pidempään ja pieniä yksityiskohtia säädettyä paremmaksi, niin pärjäämme aika-ajoissa paremmin ja taistelemme tosissaan podium -sijoituksista. Positiivista oli myös paluu takaisin kymmenen parhaan joukkoon, Kallio tuumi.

Zarcolla on sarjassa jo 45 pisteen etu toisena olevaan Rabatiin.

– Kisan alku oli vaikea. Tito ajoi aggressiivisesti ja ajattelin että ok, vastaan siihen. Katsoin parhaaksi, että pyrin ohittamaan Titon kaksi kierrosta ennen maalia ja se osoittautui onnistuneeksi taktiikaksi. Tämä oli aivan fantastinen voitto ja siitä kuuluu jälleen kerran iso kiitos koko tiimille, iloitsi Rabat.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa.

Uusin numero