Kallio jälleen nopein tulokas MotoGP-testeissä

Maanantain testien kaatumisesta säikähdyksellä selvinnyt Mika Kallio kiristi vauhtiaan MotoGP-luokan viimeisenä testi-iltana Qatarissa. Pramac Racing -tallin Ducati-kuljettaja paransi tiistaina kierrosaikaansa 1,8 sekuntia.

Testien kärkikolmikon muodostivat Casey Stoner, Jorge Lorenzo ja Valentino Rossi. Kallion sijoitus oli 12:s ja eroa kärkeen jäi 2,1 sekuntia. Kärjen takana pienistä aikaeroista kertoo se, että neljäs sija jäi valkeakoskelaiselta vain 0,7 sekunnin päähän. Vaikka aika kohentui tiistaina selvästi, Kallio ei silti ollut täysin tyytyväinen viimeisen testipäivän antiin.

– Etupäähän ei löydetty riittävän hyvää tuntumaa, joten se jäi vähän kaivelemaan. Ilman niitä ongelmia olisi varmasti ollut saumat kovempaan aikaan. Tämä oli nyt kolmas testijaksoni Ducatin uudella GP9-mallilla ja jokaisella jaksolla olen ollut nopein MotoGP-luokan tulokaskuskeista, Kallio summasi.
– Illan viimeisinä tunteina pito taas heikkeni, joten lopetin ajamisen jo tuntia ennen puoltayötä. Radan lämpötila oli vain 13 astetta, ja illan päätteeksi moni kuski meni radalla nurin.
– Tällä Losailin radalla ajetaan MM-kauden avauskisa 12. huhtikuuta. Silloin kelin pitäisi olla lämpimämpi ja radan pidon parempi. Samalla se tietää sitä, että tämän testijakson säädöt eivät sellaisenaan enää toimi niissä olosuhteissa. Toivon mukaan saamme silloin pyöräni keulaan paremman tuntuman, Kallio päätti.

Uusin numero