Kallio ja Marquez samalle viivalle

Viime kauden MM-pisteissä neljänneksi sijoittunut ja uraansa Moto2-luokassa jatkava Kallio kuuluu siihen 23 kuljettajan tähtikaartiin, joka on saanut kutsun Barcelonan kesäolympialaisten näyttämöihin lukeutuneen Palau Sant Jordin suojissa ajettavaan "Superprestigio Dirt Track"-kilpailuun.

Lauantai-iltaan ajoittuvan vauhdikkaan tapahtuman pääsylipputulot ohjataan hyväntekeväisyyteen.

– Tämä on hieno ja hauska tilaisuus tehdä hyväntekeväisyyttä. Tapahtumasta muodostuu myös kaikkien moottoripyöräurheilun fanien suuri juhla, Marquez mainostaa 200 metrin mittaisella ovaaliradalla supermotopyörillä ajettavaa kisaa.

GP-sarjan kauden 2013
kaikki mestarit mukana

Järjestäjien odotukset ovat syystäkin korkealla, sillä myös halliendurosta tuttuun Palau Sant Jordiin on saatu houkuteltua MotoGP-sarjan kauden 2013 kaikki maailmanmestarit.

Marquezin lisäksi hyväntekeväisyyskisassa mestareista ovat mukana hänen maanmiehensä, Moto3:ssa tittelin saavuttanut ja Aki Ajon nykyisin manageroima Maverick Vinales, sekä Moto2:n kultamitalisti Pol Espargaro.

Kallio kohtaa kisassa maailmanmestareiden lisäksi hänen entisen ja nykyisen Marc VDS-tiimikaverinsa, eli Espargaron tavoin MotoGP-luokkaan siirtyneen britti Scott Reddingin ja suomalaisen rinnalla ensi kaudella kilpailevan espanjalaisen Esteve Rabatin.

Kilpailun nimivahvaan kaartiin lukeutuvat muiden muassa edelleen saksalainen Jonas Folger, ranskalainen Johann Zarco, kolumbialainen Yonny Hernandez, sekä espanjalaiset Aleix Espargaro, Alvaro Bautista, Julian Simon, Hector Barbera, Alex Rins ja Alex Marquez.

MotoGP-sarjassa on parhaillaan testikielto päällä. MotoGP-luokan vuoden 2014 ensimmäiset viralliset testit ajetaan 4.-6. helmikuuta Sepangin radalla Malesiassa.

Moto2- ja Moto3-luokkien vastaava sessio ajoittuu 11.-13. helmikuuta Valencian Ricardo Tormo-radalle Espanjaan.

Kyseessä on sama estradi, jossa Kallio ja Marquez ajoivat viimeksi toisiaan vastaan kilpaa. Se tapahtui Moto2-luokan kauden 2012 päätöskisassa, jossa Marquez ajoi voittoon ja Kallio seitsemänneksi.

Uusin numero