Kallio ja Ajo käynnistävät GP-sarjan virallisen testikauden Valenciassa

GP-sarjan kahden pienimmän luokan virallinen talvikausi kattaa tuttuun tapaan yhteensä yhdeksän testipäivää.

Startti tapahtuu siis Valenciassa, joskin sitä ennen niin Kalliolle kuin Ajollekin tarjoutuu niin sanottu ”roll out”-yksityistesti, jossa ruosteet ravistelleen ranteista ja kalusto viimeistellään ensimmäiselle viralliselle jaksolle.

Viime vuoden MM-hopeamitalisti Kallio, 32, jatkaa Moto2-luokassa Kalex-pyörällä, mutta tiimi vaihtuu belgialaisesta Marc VDS:stä italialaiseen Italtransiin.

Ajo, 20, palaa Moto3-luokassa KTM:n tehdaspyörän puikkoihin kilpailtuaan yhden kauden Husqvarnalla. Muutos tältä osin ei ole suuri, sillä pyörät ovat käytännössä identtisiä. Ajon uusi tiimi on espanjalainen Boe41 RBA Racing.

Kaksi muuta testi-
jaksoa Jerezissä

Moto2- ja Moto3-luokkien kaikki talvitestijaksot ajetaan Espanjassa, jossa sää on aina hienoinen kysymysmerkki tuohon aikaan vuodesta. Koleus ja sateet ovat  harmittavan usein verottaneet arvokasta testiaikaa.

Kallio ja Ajo ottavat Valencian jälkeen suunnan Jereziin, jossa toinen testirupeama odottaa vuoroaan 17.-19. helmikuuta.

Sama, kaikkien läpikotaisin tuntema andalusialaisrata toimii myös viimeistelytestien estradina 3.-5. maaliskuuta.

MM-kauden perinteinen avaus sijoittuu iltakisojen muodossa Losailin valaistulle aavikkoradalle Qatariin 29. maaliskuuta.

Qatarin GP poikkeaa luonteeltaan muista osakilpailusta myös siinä, että tapahtumat jaetaan iltapainotteisuudesta johtuen neljälle päivälle. Ensimmäiset harjoitukset ajetaan jo torstaina 26. maaliskuuta.

MotoGP-sarjan virallisten IRTA-testien ohjelma:
04.-07.2. MotoGP-luokka, Sepang Malesia
10.-12.2. Moto2- ja Moto3-luokat, Valencia Espanja
17.-19.2. Moto2- ja Moto3-luokat, Jerez Espanja
23.-26.2. MotoGP-luokka, Sepang Malesia
03.-05.3. Moto2- ja Moto3-luokat, Jerez Espanja
06.-09.3. MotoGP-luokka, Losail Qatar (vaihtoehtoinen päivämäärä 13.-16.3.)
 

Uusin numero