Kallio hyvässä iskussa Sepangiin

Malesian osakilpailun jälkeen MM-sirkus suuntaa Australian Phillip Islandille ja sieltä edelleen Japanin Motegiin.

– Onhan tämä aika kiireinen ja raskas puristus, eikä pelkästään aikaerojen vuoksi. Täällä Malesiassa haasteena on esimerkiksi kuuma ja kostea ilmasto, jossa lämpötila nousee päivittäin yli 35 asteen ja iltapäiviä varjostaa trooppisten sadekuurojen uhka, Moto2-luokan suomalaispilotti Mika Kallio kertoo.

– Juuri tuon lämpötilan takia moottorin jäähdytys on täällä koetuksella. Meillä on esimerkiksi erilaiset katteet kuin normaalisti, jotta ilma pääsisi paremmin kiertämään ja lämmöt pysyisivät alhaisena, jatkaa.

Muutoin Malesian pääkaupungin, Kuala Lumpurin liepeillä sijaitseva Sepangin 5,548 kilometrin mittainen rata on 30-vuotiaalle Kalliolle mieluisa paikka.

– Onhan tämä ihan hyvä paikka, josta on hyviä muistoja. Rata on mielenkiintoinen ja se on sopinut minulle hyvin, kolmesti 12-vuotisen uransa aikana palkintopallilla Sepangissa seissyt Kallio täsmentää.

Neljäntenä luokkansa MM-pisteissä oleva Kallio jatkaa Malesian osakilpailussa samanlaisella pyörällä kuin edellisessä Espanjan Aragonin osakilpailussa.

– Pääosin samanlaisella pyörällä on tarkoitus jatkaa. Muutamia pieniä ratakohtaisia muutoksia tietysti tulee, esimerkiksi välityksiin, mutta ei mitään sen kummempaa uutta ja ihmeellistä.

Aikaeron vuoksi Malesian kisatapahtumat ajoittuvat Suomen aamuun ja aamupäivään. Moto2-luokan ensimmäiset vapaat harjoitukset ajetaan perjantaiaamuna klo 05.55 Suomen aikaa.
 

Uusin numero