Kallio hyvässä iskussa Jereziin

Mika Kallio, 30, aloitti kautensa jo viime viikolla, kun Moto2-luokan kuljettajat palasivat radalle Espanjan Valenciassa kolmipäiväisen testijakson merkeissä.

Ensitesteistä itselleen 13. sijan kuitannut Kallio tahkosi kolmen testipäivän aikana kaikkiaan 187 kierrosta ja paransi kierrosaikaansa 1,5 sekunnin verran. Vaikka belgialaisen Marc VDS-tallin suomalaispilotti jäikin vielä muutaman kymmenyksen viimevuotisesta ajastaan, oli Kallio kuitenkin tyytyväinen talven ensitestien antiin.

– Valenciassa keskityimme testaamaan uuteen pyörään erilaisia säätöjä, emme niinkään kierrosaikaan. Saimme testattua kaiken mitä halusimmekin ja pyörän sellaiseen iskuun, että sillä on hyvä jatkaa seuraaviin testeihin, Kallio kertasi.

Seuraava testijakso koittaa jo heti tällä viikolla, kun Moto2- ja Moto3-luokan kuljettajat ajavat toisen yhteisen, tiistaista torstaihin kestävän kolmipäiväisen testijakson Etelä-Espanjan Jerezissä.

Toisella testijaksolla Kallio uskoo jo olevansa lähempänä kärkiryhmän vauhtia.

– Meillä on viime vuodelta todella hyvä pohja tänne, jota lähdemme nyt vertaamaan siihen, mitä saimme aikaan Valenciassa. Parannusta etsimme vielä pienten muutosten avulla, mutta mitään radikaalia tuskin tulemme tekemään, Kallio jatkoi.

Jerezin testien onnistumista varjostaa kuitenkin epävakainen sää, jota alueelle on nytkin lähipäiviksi luvattu.

– Odotettavissa on +15 astetta, pilvistä ja vesisateita. Hieman epävakaiselta näyttää, mutta ei sekään aina huono juttu ole, sillä kyllä sadekelin kierroksiakin tarvitaan. Tietysti vähän lämpimämpää voisi olla, Kallio päätti.

* Kuva: Gold and Goose
 

Uusin numero