Kallio: ”Ensin hieman juhlintaa ja sen jälkeen töihin uuteen tiimiin”

Valencian osakilpailu päätti samalla Kallion nelivuotisen yhteistyön belgialaisen Marc VDS -tallin kanssa, sillä maanantaista alkaen Kalliota odottavat uudet haasteet italialaisen Italtrans-tiimin väreissä.

Ensimmäiset kolmipäiväiset testit uuden tallin kalustolla ajetaan jo tulevana keskiviikkona Espanjan Jerezissä.

– Sitä ennen on kuitenkin vielä edessä viimeiset palaverit Marc VDS:n kanssa ja hieman juhlintaa, MM-mitalinsa sunnuntai-iltana MotoGP:n palkintojenjakogaalasta noutava Kallio virnisti.

Syynä Kallion keskeytykseen kauden päätöskisassa oli espanjalaiskuljettaja Maverick Vinalesin pieleen mennyt jarrutus, jonka seurauksena molemmat MM-hopeasta taistelleet kuljettajat kaatuivat. Samalla luokan hopeamitalin kohtalo ratkesi, joskaan ei sillä tavalla, kuin Kallio olisi toivonut.

– Minulle henkilökohtaisesti olisi ollut tärkeää päättää kausi hyvään tulokseen. Nyt en tietenkään voinut asialle mitään, mutta jos olisin päässyt ajamaan kisan loppuun saakka, olisin todennäköisesti saavuttanut monta muutakin merkittävää rajapyykkiä, uransa kolmannen hopeamitalin pokannut Kallio hymähti.

– Urani 50:nnen palkintopallisijoituksen ja 300 MM-pisteen rajan, joka sekin on melko harvinainen.

Sekä Kallion että Vinalesin kisan päättänyt välikohtaus sattui Valencian 4005 metrin mittaisen radan viimeisessä mutkassa, Kallion ollessa viidentenä.

– En ole vielä ehtinyt analysoimaan tapahtumaa sen tarkemmin, mutta ilmeisesti Vinales jarrutti liian myöhään ja osui pyöräni takaosaan.

– Onneksi  Vinaleskaan ei päässyt enää jatkamaan, sillä muuten olisi voinut käydä niin, että hän olisi kuitannut MM-hopean.

– Se olikin tässä se onni tässä onnettomuudessa.

Uusin numero