Kallio: ”Ei sinne ollut mitään järkeä lähteä ajamaan ympyrää!”

Suomalaisässä vietti jälkimmäisessä sessiossa radalla ainoastaan reilut 15 viimeistä minuuttia.

– Iltapäivällä MotoGP-luokan harjoitusten aikana alkoi sataa ja rata oli vielä märkä, kun meidän harjoitus alkoi. Olimme päättäneet, että lähden radalle vasta kun se alkaa kuivua, joten suurin osa treenistä meni odotteluun, viime viikonloppuna Indianapolisissa komean voiton ottanut Kallio kertasi.

– Ei sinne olisi ollut mitään järkeä lähteä ajamaan ympyrää ja tuhlaamaan renkaita sellaisessa puolihullussa kelissä. Oli parempi odotella ja olla hötkyilemättä, 13:tta MM-kauttaan ajava konkari jatkoi.

Kallio ajoi iltapäivällä reilut kaksi kymmenystä nopeamman kierrosajan kuin aamulla, toisin kuin valtaosa muista Moto2-luokan kuljettajista.

– Aamun treenin ajoimme tarkoituksella kovemmilla renkailla. Kierrosajat olivat silloinkin ihan ok, eikä ero kärkeen ollut kovin paha, vaikkei tuntuma niin hyvä ollutkaan.

– Iltapäivän treenissä ajoimme sitten itselleni mieluisammilla pehmeämmillä renkailla. Tuntuma oli selkeästi parempi, erityisesti eturenkaan osalta. Kierrosajatkin olivat heti kärkitasoa, vaikkei siinä montaa kierrosta ehtinytkään tulla, eivätkä olosuhteetkaan olleet ihan aamun veroiset.

– Huomiseksi meidän on tarkoitus muuttaa pyörää keulan osalta. Muutamme keulaa takaisin siihen suuntaan, mihin olimme säätäneet sitä viimeviikonlopun Indianapolisin kisassa. Kokeilemme, voisiko se toimia myös tällä radalla ja saisiko sillä pyörään hiukan lisää kääntyvyyttä.
 

Uusin numero