Kallio ei siirry Italtrans-tiimiin

Kallio kävi Biken saaminen tietojen mukaan neuvotteluja Marc VDS:n tavoin Kalex-pyörillä kilpailevan Italtrans-tiimin kanssa, mutta ainakaan siellä ei suomalaista tulla kaudella 2013 näkemään.

Italtrans vahvisti tänään, että sen kuljettajina Moto2-luokassa ensi kaudella ajavat japanilainen Takaaki Nakagami ja espanjalainen Julian Simon. Nakagami jatkaa tiimissä, jonne hän saa rinnalleen vuonna 2009 125-kuutioisten luokan maailmanmestaruuden voittaneen espanjalaisen Julian Simonin.

Moto2-luokassa ja Bluesens Avintia-tiimissä tällä kaudella kisaava Simon yhdistettiin varikkokeskusteluissa vielä muutama viikko sitten myös Moto3:een ja suomalaistalli Ajo Motorsportiin.

Italtrans-, kuten monessa muussakin MotoGP-sarjan tiimissä on tapahtunut tosin liikehdintää jo loppukaudenkin osalta.

Italtransin ja italialaiskuljettaja Claudio Cortin tiet erosivat syyskuun lopulla ajetun Aragonin GP:n jälkeen. Italtrans on pestannut kauden neljään viimeiseen osakilpailuun Cortin korvaajaksi espanjalaisen Toni Eliasin, joka voitti Moto2-luokan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2010.

Elias aloitti tämän kauden Aspar-tiimissä, kunnes peli vihellettiin poikki jo heinäkuussa. Sen jälkeen Elias ehti tuurata loukkaantunutta maanmiestään Hector Barberaa MotoGP-luokassa ja Ducatin Pramac-tiimissä.

Kauden neljänneksi viimeinen MM-osakilpailu ajetaan tulevana sunnuntaina Motegin Twing Ring-radalla Japanissa.

Espanjalainen Marc Marquez kiitää Japaniin tultaessa Moto2-luokan kärjessä pistein 258. Ensi kaudella Hondan tehdastiimin väreissä MotoGP-luokkaan siirtyvän Marquezin ainoa uhkaaja on maanmies Pol Espargaro, joka tulee kakkosena, mutta tosin jo 48 pisteen takamatkalla kärjen takana.

Kallio on kuudentena pistein 110. Häneltä on aiemmilta vuosilta plakkarissaan kolme voittoa Motegista.

– Motegi ei lukeudu siitä huolimatta suosikkiratojeni joukkoon. Se tuntuu vähän tylsältä, Kallio luonnehtii niin sanottua stop&go-rataa.

Viimeisin numero