Kallio ei ollut tyytyväinen Valencian avauspäivän antiin

Vasta toisella jaksolla radan tuoreen asfalttipinnan hiljalleen kuivuessa Kallio pystyi puristamaan päivän 10. nopeimman ajan jääden päivän nopeimmasta kierrosajasta 0,842 sekuntia.

Marc VDS -tallin suomalaiskuski toivoo, että keli pysyisi tasaisena viikonlopun edetessä ja että tekniset murheet ja rengasasiat eivät enää tuottaisi ongelmia.

– Oli melkoisen vaikea päivä. Sadekelillä kokeilimme muuttaa säätöjä, mutta parannusta ei tuntunut löytyvän. Kenties ongelma johtui renkaasta. Päätimme ajaa samoilla renkailla koko ensimmäisen jakson ajan, Kallio kertasi.

– Keli kuivui iltapäivää kohden, mutta pyöräni kytkimeen jäi sadekelin säädöt. Niitä ei toisen treenijakson aikana ehtinyt muuttaa, joten sen sijaan olimme pakotettuja tekemään useita muutoksia välityksiin ja pyörän akseliväliin. Niiden muutosten vuoksi pyörä ei ollut lähelläkään ideaalisia säätöjä.

– Vasta aivan toisen jakson lopulla vaihdoin toiseen kuivankelin rengasversioon, joka tuntuikin paremmalta. Ehdin tosin ajamaan sillä vain kaksi nopeaa kierrosta. Rengasvalmistaja Dunlopin politiikka tuntuu nyt erikoiselta, kun tuota minulle paremmin sopinutta rengasseosta ei ole enää ollenkaan tarjolla viikonlopun aikana, Kallio ihmetteli.
 

Uusin numero