Kallio ajoi MotoGP-protolla onnistuneet testit

Mika Kallio suoritti neljännen testipäivänsä Marc VDS -tallin ja Suterin yhdessä kehittämällä prototyypillä. Vaikka uusi pyöräversio on kehityksensä suhteen vielä alkutekijöissään, pystyi Kallio parantamaan aikojaan päivän aikana selvästi.

Kallion kierrosaika 2.00,144 jäi päivän nopeimmasta kellotuksesta 3,9 sekuntia, mutta ero yksityistallien pyöriin oli enää reilun sekunnin luokkaa.

– Olin ajanut aiemmin tällä pyörällä vain Mugellon radalla Italiassa ja siihen verrattuna näytti oikeastaan ihan eri tilanteelta. Uutuusmallia on saatu kehitettyä jo paljon lähemmäksi muita talleja, Kallio vertaili.

Kaudelle 2012 on myönnetty kuudelle uudelle tallille oikeus osallistua kuninkuusluokka MotoGP:n kilpailuihin, jos uudet tulokkaat pystyvät kehittämään kalustonsa riittävän kilpailukykyiselle tasolle.

– En ole ainakaan kuullut, että muut uudet tallit olisivat vielä edes testanneet tulevaa kalustoaan. Tämä projekti sai nyt uutta nostetta, kun saimme paljon kehitystä aikaiseksi yhden päivän aikana, summasi 81 kierrosta tahkonnut Kallio.

– Pyörän ajettavuuden kanssa ei ollut vastaavia ongelmia kuin edellisissä testeissä. Keskityimme elektroniikkapuolen asioihin ja erityisesti sutimiseneston ja moottorijarrutuksen toimintaan. Myös mutkien sisäänmenoon liittyviä asioita kehitimme, jonka ansiosta pystyin jättämään voimakkaat jarrutukset myöhemmäksi. Tiimi oli tyytyväinen saatuihin testituloksiin.

Uusin numero