Kallio ajoi kahteen jääratavoittoon Orivedellä

Hyvin nukutun yön jälkeen Kallio matkasi sunnuntaiaamuna Orivedelle, jossa ajettiin jääratamoottoripyörien neljäs SM-osakilpailu.

Valkeakoskelainen ei ollut moksiskaan ilmastonvaihdoksesta tai aikaeron rasituksista ajaessaan kahteen SM-osakilpailuvoittoon.

Ammattilaiskuskin jälkeen kisalähtöjen muut palkintosijat kirjattiin Konneveden kaksikolle Kari Vehniäinen ja Erkki Silvasti.

Talvikaudella Kallio on saavuttanut molemmista luokista kolme voittoa ja yhden kakkossijan, joten hän johtaa SM-sarjoja 95 pisteellään. Vehniäinen on kerännyt JR1-luokasta 76 pistettä ja JR2-luokasta 81 pistettä.

– JR1-luokassa pääsin heti startista kärkeen, mutta jouduin puristamaan tosi kovaa Vehniäisen kanssa. Lopussa kaveri teki pienen virheen, jonka jälkeen sain turvallisen eron, summasi 2,7 sekunnilla voittoon ajanut Kallio.

– Toisessa kisassa lähtö onnistui, mutta kaasuttimen vikasäädöt verottivat huippunopeutta. Ekalla suoralla kolme kuskia paineli edelle. Ohittelin heidät yksi kerrallaan ja sitten pääsin ajamaan omia ajolinjoja, joten lopussa eroa kertyi taakse 4,2 sekuntia.

– Nämä olivat tärkeät voitot, kun sain kasvatettua pistejohtoani. Vielä olisi talven kalenterissa kolme kisaviikonloppua. Jäätilanteesta ei tosin ole varmaa tietoa, joten nähtäväksi jää, pystytäänkö maaliskuun aikana kaikkia niitä kisoja viemään läpi, Kallio jatkoi.

Uusin numero