Kallio: ”Aivan rajoilla mentiin”

– Tiesin, että minun pitää puristaa tosi kovaa viimeiset kymmenen minuuttia ja nopeimmalla kierroksilla mentiin aivan rajoilla, mutta sen tämä paalupaikka tänään edellytti.

Kalliolla on sunnuntaina saumat jopa nousta MM-johtoon. Ajamalla se ei kuitenkaan yksinomaan onnistu, sillä 17 pisteen päässä oleva Marc VDS-tiimikaveri Esteve Rabat on ollut hänkin viime aikoina kuin itse varmuus.

Kallio on kuitenkin pitänyt Rabatin – vaikka niukastikin – takanaan kauden 13. MM-osakilpailun kaikissa sessiossa, ja se on tietenkin hyvä merkki.

– Olen todella tyytyväinen paalupaikkaan täällä, sillä Misano ei ole koskaan lukeutunut suosikkiratoihini. Nyt olin kuitenkin jo viime vuotta nopeampi.

– Pyörä tuntui aika-ajon alussa hyvältä, mutta kun vaihdoimme uudet renkaat, niin minulla ilmeni välittömästi ongelmia etujarrun kanssa. Emme halunneet hukata aikaa ja vaihdoimme takaisin käytetyn renkaan ja pyörä tuli heti paremmaksi, kertoi Kallio.

Kallio hakee sunnuntaina kauden neljättä voittoaan. Rabatin tähtäimessä on jo seitsemäs ja samalla kolmas putkeen.

– On hyvä olla eturivissä, mutta en ole tyytyväinen, sillä Mika oli tänään nopeampi. Menetin sen keskittyneisyyden, joka minulla on yleensä päällä harjoituksissa ja aika-ajossa, pudotteli Rabat.

– Huomenna on edessä tiukka taistelu, sillä kymmenen kärki on niin lähellä toisiaan vauhdin osalta. Ei muuta kuin painetaan yhtä kovaa kuin ennenkin ja pyritään taas voittamaan, jatkoi Rabat.

San Marinon GP:n aikataulu sunnuntaina:
09.40-10.00, Moto3-luokan warm up
10.10-10.30, Moto2-luokan warm up
10.40-11.00, MotoGP-luokan warm up
12.00, Moto3-luokan 13/18 MM-osakilpailu
13.20, Moto2-luokan 13/18 MM-osakilpailu
15.00, MotoGP-luokan 13/18 MM-osakilpailu
 

Uusin numero