Kallio 8:s pito-ongelmista huolimatta

Valkeakoskelainen starttasi seitsemännestä lähtöruudusta ja käväisi ensimmäisten mutkien jälkeen parhaimmillaan neljäntenä. Kilpailun aikana Kallio kärsi odottamattomasta ongelmasta, kun radan heikentyneen pidon vuoksi lauantaina löydetyt säädöt eivät toimineetkaan kisassa.

Positiivista oli se, että Kallio pysyi lähellä kärkeä ongelmista huolimatta. Hän ylitti maalilinjan kahdeksantena 13,4 sekuntia voittoon ajanutta saksalaista Stefan Bradlia myöhemmin.

Viidennestä sijasta isossa ryhmässä kamppaillut Kallio jäi lopulta viisi sekuntia palkintopallin kolmannesta sijasta.

– Yön sateen jäljiltä radan pito oli merkittävästi heikompi kuin lauantaina. Rata ehti suunnilleen kuivua ennen kisan alkua, mutta pito oli heikko ja kierrosajat putosivat kaikilla, Kallio vertaili.

– Uudet säädöt eivät toimineet ja olin mutkissa aikamoisissa vaikeuksissa. Pyörän kääntyvyys oli heikko, joten pyörä oli liian kauan kallellaan. Mutkien ulostuloissa jäin aina edellä meneville 10 metriä, kun kunnon pitoa ei ollut.

– Tämän ongelman takia ei ollut mahdollisuutta päästä jarrutuspaikoissa niin lähelle, että olisin pystynyt yrittämään edellä ajaneiden ohituksia.

– Vaikka kisa oli vaikea, oli tämä meiltä iso harppaus eteenpäin. Nyt pyörän perussäädöt ovat siinä suunnassa, joka tyydyttää kuskia.

Uusin numero