Kaksi uutta nimeä MotoGP-legendoiksi

MotoGP:n Hall of Fame kasvaaa kahdella nimellä, kun tämän kauden Mugellon ja Sachsenringin osakilpailuissa nimetään ansioituneeseen joukkoon kaksi lisänimeä.

Mugellon kisassa MotoGP-legendaksi nimitetään italialaisen kotiyleisön riemuksi Andrea Dovizioso. Dovi voitti 125-kuutioisten maailmanmestaruuden 2004 ja teki MotoGP-debyyttinsä vuonna 2008 nousten avauskaudellaan ensimmäisen kerran palkintopallille. Jo seuraavalla kaudella oli vuorossa ensimmäinen osakilpailuvoitto. Uran menestyksekkäin vaihe alkoi 2013, jolloin Dovizioso siirtyi Ducatille. Maailmanmestaruutta hän ei kuninkuusluokassa voittanut, mutta kuninkuusluokassa hän ajoi voittoon 15 kertaa, ja kaikki luokat huomioiden 24 kertaa. Dovizioso sijoittui MotoGP:n MM-pisteissä kolme kertaa peräkkäin kakkoseksi vuosina 2017-2019. Viimeisen voittonsa hän otti Itävallan GP:ssä 2020. MotoGP-legendaksi nimittäminen pitkälti uran kakkossijojen ansiosta on harvinaista, mutta ei ennennäkemätöntä. Randy Mamolan ura oli lähes samanlainen, kuninkuuslujokan kruunu jäi puuttumaan mutta kakkossijoja hän keräsi uraltaan peräti neljä. Andrea Dovizioso olikin yllättynyt kuullessaan tulevasta kunniasta.

-En uskonut pääseväni tähän joukkoon, en ainakaan näin nopeasti urani päättymisen jälkeen. Erityisen tapauksesta tekee myös se, että nimitys tapahtuu kotikisassani Mugellossa.

Sachsenringin kisan yhteydessä MotoGP-legendaksi nimitetään saksalaiskuljettaja Hans-Georg Anscheidt. Hänestä tuli yksi menestyneimmistä 50-kuutioisten luokan kuljettajista mestaruussarjan ensimmäisellä vuosikymmenellä. Uransa hän aloitti endurossa vuonna 1955, mutta otti vastaan uuden haasteen siirtymällä ratamoottoripyöräilyn 50cc-luokkaan 1959. Menestyttyään EM-tasolla hän jatkoi kilpailemista Kreidlerillä, kun kun 50-kuutioisten luokka virallisesti debytoi MM-tasolla vuonna 1962. Hänestä tuli samalla luokan ensimmäinen MM-voittaja, kun hän voitti kauden ensimmäisen kilpailun Montjuicissa. Ensimmäisen maailmanmestaruutensa Anscheidt voitti 1966, ja siitä alkoi kolmen mestaruuden putki. Kaksi ensimmäistä mestaruutta tuli Suzukin tehdaskuljettajana, mutta viimeisin yksityiskuljettajana. Uransa hän lopetti vuoden 1968 maailmanmestaruuteen, ja MM-voittojen lukumääräksi jäi 14. 

Nyt Dovizioso ja Anscheidt nimetään MotoGP-legendoiksi, he liittyvät pitkälle huippujen listalle, johon kuuluvat Valentino Rossi, Giacomo Agostini, Hugh Anderson, Kork Ballington, Max Biaggi, Alex Crivillé, Mick Doohan, Stefan Dörflinger, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Nicky Hayden, Jorge Lorenzo, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Anton Mang, Jorge ’Aspar’ Martinez, Angel Nieto, Dani Pedrosa, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Kenny Roberts Jr, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Luigi Taveri, Carlo Ubbiali ja Franco Uncini.

Uusin numero